avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate Dan P. Lazaruca

Activitate Dan P. Lazaruca

Răspuns la discuția Concediu medical
Salariatul este pontat conform intrarilor si iesirilor din societate prin sistem control acces (electronic). Se poate modifica aceasta evidenta, ca fiind o exceptie, dar trebuie justificari:
1. In baza carei legi concediul medical anuleaza ziua lucrata?
2. Cum se acorda "liber prin compensatie", prin ce metoda legala? (avand in vedere ca ziua lucrata este o zi din graficul normal de lucru, deci este exclusa folosirea notei de chemare la ore suplimentare)
3. Cum se poate plati suma aferenta ca plus la salariu, sub ce forma?
Buna ziua,
Un salariat, dupa ce lucreaza intregul program al unei zile, se duce la doctor si este internat de urgenta in spital. La externare, i se elibereaza concediul medical care incepe, ca si perioada, cu ziua lucrata integral de acesta.
Cum este corect si legal sa fie platita prima zi, in care a intervenit internarea, dar a fost lucrata de salariat?
Multumesc, o zi placuta.
Dan
Buna ziua!
Am absolvit ciclul 1 de studii universitare de licenta (Bologna - 3 ani) la Universitatea Dunarea de Jos, Facultatea de Stiinte Economice, specializarea Management - economist licentiat. La locul de munca m-am lovit de urmatoarea problema: in momentul cand s-a emis decizia de incadrare, datorita H.G. 645/2000 nu am putut fi incadrat decat ... "economist colegiu", data fiind durata studiilor. Totusi, eu continui sa cred ca am absolvit o facultate si nu un colegiu......:-/ Oricum am de gand sa continui si ciclul 2 (master), dar pana atunci nu mi se pare corecta incadrarea. Daca puteti sa ma ajutati cu orice fel de act care a modificat aceasta Hotarare de Guvern, v-as fi recunoscator. Altfel nu reusesc decat dupa inca 2 ani..... :(