avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Activitate Hope93

Activitate Hope93

Va multumesc!
Am inteles acum ce reprezinta lucratorul desemnat. Am inteles si ce spuneti referitor la cursul de Evaluator de risc, stiu ca este de 180/240 ore, deci nu confund cu cel de 80 de ore.

Sper ca am inteles bine, evaluarea riscurilor sunt cuprinse in regulamentul de organizare si functionare al firmei ( organigrama firmei pentru toate serviciile) .... de exemplu in cazul unei firme de constructii, in regulamentul de organizare si functionare sunt prevazute riscurile pt serviciul contabilitate, muncitori, electricieni, sudori, zic bine? Incerc sa vad de unde pornesc activitatea inspectorului ssm(cel cu acel curs de 80 ore).

Consultand acest regulament care cuprinde si regului de functionare privind sanatatea si securitatea in munca, voi putea sa intocmesc fisele pentru fiecare compartiment in parte (din ex de mai sus ...contabilitate, muncitori, electricieni, sudori)? Am sunat la ITM si acolo un nene zeflemitor batea campii, cum ca l-am sunat ca sa ii dau lucrare, daca cunoaste legea sau nu, i-am inchis telefonul.

Va multumesc!
Multumesc! Este mentionat "lucratorul desemnat", care de fapt este inspectorul ssm, inteleg bine? Daca postul este de economist, se poate sa fie si lucrator desemnat de firma cu timp partial de lucru pt activitatea de ssm?

Va rog sa imi spuneti urmatorul nivel de la inspector ssm(lucrator desemnat) care este? Evaluator de risc?

De asemenea va rog sa imi spuneti, in cazul unui obiectiv de contabilitate, trebuie intai ca evaluatorul de risc sa decida riscurile la acel obiectiv si dupa aceea insepctorul ssm, poate efectua documentatia pt postul de contabilitate?
Buna ziua!

Va rog sa imi spuneti, am liceul tehnic, absolventa de ASE(studii de lunga durata) si recent am facut un curs de SSM de 80 de ore, in baza acestui curs pot lucra ca Insprector SSM intr-o firma de consultanta(avand ca obiect contabilitatea, resursele umane, audit)?

Obisnuiti sa puneti link din lege si HG, le-am citit, asa ca va rog sa imi spuneti in baza acestui curs pot lucra ca lucrator desemnat sau ca inspector ssm?

Va multumesc!
Multumesc pt raspunsul detaliat. Mi se pare putin absurd ca fiind perioada determinata, sa nu existe o " scurtatura" pt aceste persoane. Faptul ca nu ii asigura continuitate dupa 1 an de zile, il determina sa caute solutii legale pt a pleca mai devreme de cele 45 zile lucratoare. Cu litera i, nici nu se gandeste sa plece. Angajatorul nu il va lasa sa plece mai devreme.
In cazul unui contract de munca pe perioada determinata de un an de zile, in functie de conducere, durata preavizului este de 45 de zile lucratoare. Intrebarea mea este daca aceasta perioada de preaviz poate fi redusa si de cine depinde? Ce se intampla daca dupa demisie nu efectueaza toate cele 45 de zile? Fiind perioada determinata, persoana in cauza si-a gasit un job care ii ofera stabilitate, in comparatie cu firma care a spus ca dupa perioada determinata, nu sunt obligati sa ii prelungeasca contractul. Ce solutii legale sunt pentru micsorarea acestei perioade de preaviz? Va rog, daca puteti sa imi dati si legea, articolul. Va multumesc!