avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate Botosineanu Aurica

Activitate Botosineanu Aurica

Da, dar la notariat se face donatia cesiunii; iar notariatul imi cere adeverinta de valoare de la cimitir (Directia Cimitirelor trebuie sa calculeze o valoare a locului de veci,cu constr sau fara,masuratori- ei stabilesc cam cat valoreaza iar la notariat se stabileste taxa notariala pt donatie in functie de ace avaloare data de cimitir.iar adeverinta de valoare pt notariat se face doar la cerere - pe astea intentionez sa le fac online.E foarte greu, ma simt in Evul Mediu cand trebuie sa ma duc personal sa plimb cateva hartii de colo colo.Inca mai incerc; astazi mi s-a spus ca "pers e pe teren" ,am incercat si prin email -poate le trebuie cateva minute in plus sa proceseze comparativ cu telefonul
Declaratia de renuntare se da doar la Notariat.Iar fata disparuta daca vrea parte din mostenire trebuie sa dea declaratie la Notariat cum ca accepta mostenirea, daca nu scrie express ca accepta si nici nu se prezinta ( mai ales ca nu raspunde nici cautarilor membrilor fam)se considera din oficiu ca a renuntat. Daca spuneti ca se ocupa avocata, inseamna ca succesiunea o faceti in instanta.Sunteti sigur ca fata disparuta este singurul motiv pentru care faceti succesiunea in instanta? si nu la notar.Cereti sfaturi si de la un notar, si alti avocati dar si un Centru de Mediere.De obicei instanta este ultima solutie dupa ce nu se poate rezolva la notar si Mediere.
Adina, fata disoaruta, nu aveti cum sa-i negati originea,ea este mostenitor prin nastere,e corect ca a fost trecuta in succesiune Factul ca a rupt orice legatura cu fam biologica o face sa poata fi ignorata la impartirea mostenirii Si chiar daca peste cativa ani se razgandeste si isi revendica dreptul legea nu ii da cat are dreptul, ii va da 1/4 din cat i se cuvine sau nimic.

Aladeen a scris:

Au dat aceste declaratii in fata avocatei in biroul acesteia. Ambii au fost rugati daca vor sa fie prezent si un notar, bineinteles suma a fost mult mai mare, am dat doar un exemplu pentru a avea context.

Procesul are putin peste doi ani de cand este deschis in instanta, pandemia a ingreunat mult lucrurile.

Momentan problema este "Adina" si cum o eliminam, din moment ce avocata curenta spune ca indiferent daca nu este prezenta poate primii automat o parte din succesiune. O sa ma intalnesc peste doua zile cu un alt avocat care a lucrat un caz asemanator sa aflu si parerea acestuia, dar nu strica sa am cat mai multe informatii de asta am deschis si acest topic aici.

Multumesc pentru raspuns!

Prin neprezentarea la succesiune se considera renuntare la orice drept succesoral.Dovezile ca ati cautat-o ar trebui sa fie suficiente(chemarea la succesiune in ziar). Nu amanati succesiunea mai mult de 1 an doar pt ca nu o gasiti.Mai periculos este baiatul care cere 10 lei ca sa renunte,ar putea sa zica oricand peste 5-10 ani ca a fost obligat sa renunte pt 10 lei.Cel mai bine e sa faca amandoi Eliza si Ionel Declaratie Notariala de renuntare la mostenire in fata notarului.
Sotiei ii revine 1/4 iar copiilor 3/4 (totul doar din jumatatea decedatului; parintele care este in viata isi pastreaza jumatatea pana la deces ,nu se ia in calcul la decesul sotului).
Multumesc, am cautat hotararile primariei de acolo din judet si am gasit taxe si metoda online. Pt Notariat inca nu exista nimic online.M-a ajutat rasp dvs ca m-a indrumat spre hotararile Consiliului Local de acolo
Multumesc pt raspuns.Intre timp am gasit pe site-ul Adm cimitire din jud respectiv ca in perioada pandemiei se pot face plati online;ramane sa sun pt confirmare in timpul programului lor de lucru daca mai este valabil.Am gasit si pe site-ul primariei taxele pt cimitire (printre care si taxa pt adeverinta notariala de care sunt interesata) dar era din 2020; nimic afisat pt 2021.Era 31 lei (15 zile) si 93 lei (24 ore-regim urgenta).daca se poate online,nu m-ar deranjeaza sa astept 2-3 sapt.Daca ar fi pana aici totul adevarat,ar fi de un mare ajutor. Sa ramana doar la Notariat obligatorie prezenta fizica a mea si a celei careia ii donez,o singura deplasare.
Va multumesc!
p.s. fiind al2-lea an pandemic(nu stim cand se anunta stare de alerat sau de urgenta,se anunta Vineri ca de Luni nu se mai iese din oras;ramane lumea blocata prin diverse judete) poate ar trebui ca Notariatele sa faca online anumite delegari sau alte proceduri care nu implica sume/obiecte cu valoare mare.Nu stiu daca m-am exprimat corect:adica mizilicurile sa se poata face online.( in exemplul meu 1/10 dintr-un mormant single/simplu donat altei co-mostenitoare de pe certificatul de mostenitor,si amandoua,pe langa ceilalti,pe chitanta eliberata la plata anualaMa refer la transferul de drepturi si obligatii de la nepoata decedatei la sora decedatei,care este mai apropiata in grad cu decedata).
Se poate face online(sau macar partial) o cedare cota loc-veci?Am mostenit 10%,din toti ceilalti 7 mostenitor doar eu si inca un co-mostenitor (care are 20%) platim taxele,restul au plecat,si-au schimbat nr de telef,nu se intereseaza. Doresc sa cedez cei 10% co-mostenitorului care are deja 20% si este intersat(eu planificandu-mi stabilirea in alta tara,sper,definitiva anul asta sau anul viitor).Am intrebat la Adm cimitir ,mi s-a cominicat:prma faza sa depun cerere de evaluare,se plateste.A doua faza ,dupa vreo 2-3 sapt, sa ridic evaluarea cu care ma duc la notar impreuna cu 'primitorul'.,A 3-a etapa: sa duc hartia de la notar la Adm cimitir pt inregistrare. Astea ar insemna sa fac 4 drumuri in acea localitate.Doresc sa stiu daca pe durata pandemiei se pot face derogari, exista in lege asa ceva? Varianta pe care mi-as dori-o ar fi sa pot depune cererea online pt evaluare, sa platesc online, dupa care as putea sa ma duc sa o ridic personal sau se poate trimite pe email; Apoi la notar , se poate face separat ?(suntem in alte orase diferite si diferite de cel cu cimitirul) As putea sa fac o declaratie pe proprie raspundere la notar si 'primitorul' sa faca o alta declaratie ca primeste la ea in oras?.Ca un exercitiu imaginar:cimitirul, eu si primitorul suntem la distanta in capetele unui triunghi-adica sunt foarte multe drumuri la capatul carora,asa cum se stie,autoritarile niciodata nu stiu cand e gata un act. va multumesc pt orice sfat legal