avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face online(sau macar partial) o cedare cota ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face online(sau macar partial) o cedare cota loc-veci?

Se poate face online(sau macar partial) o cedare cota loc-veci?Am mostenit 10%,din toti ceilalti 7 mostenitor doar eu si inca un co-mostenitor (care are 20%) platim taxele,restul au plecat,si-au schimbat nr de telef,nu se intereseaza. Doresc sa cedez cei 10% co-mostenitorului care are deja 20% si este intersat(eu planificandu-mi stabilirea in alta tara,sper,definitiva anul asta sau anul viitor).Am intrebat la Adm cimitir ,mi s-a cominicat:prma faza sa depun cerere de evaluare,se plateste.A doua faza ,dupa vreo 2-3 sapt, sa ridic evaluarea cu care ma duc la notar impreuna cu 'primitorul'.,A 3-a etapa: sa duc hartia de la notar la Adm cimitir pt inregistrare. Astea ar insemna sa fac 4 drumuri in acea localitate.Doresc sa stiu daca pe durata pandemiei se pot face derogari, exista in lege asa ceva? Varianta pe care mi-as dori-o ar fi sa pot depune cererea online pt evaluare, sa platesc online, dupa care as putea sa ma duc sa o ridic personal sau se poate trimite pe email; Apoi la notar , se poate face separat ?(suntem in alte orase diferite si diferite de cel cu cimitirul) As putea sa fac o declaratie pe proprie raspundere la notar si 'primitorul' sa faca o alta declaratie ca primeste la ea in oras?.Ca un exercitiu imaginar:cimitirul, eu si primitorul suntem la distanta in capetele unui triunghi-adica sunt foarte multe drumuri la capatul carora,asa cum se stie,autoritarile niciodata nu stiu cand e gata un act. va multumesc pt orice sfat legal
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
Botosineanu Aurica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Botosineanu Aurica , utilizator 23:23, 10 Martie 2021
o astfel de lege nu exista. administratiile cimitirelor functioneaza pe baza hotararilor consiliilor locale.
Nu este posibil faceți o procura unei persoane apropiate pt a face aceste demersuri în numele dvs sau unui avocat...
Multumesc pt raspuns.Intre timp am gasit pe site-ul Adm cimitire din jud respectiv ca in perioada pandemiei se pot face plati online;ramane sa sun pt confirmare in timpul programului lor de lucru daca mai este valabil.Am gasit si pe site-ul primariei taxele pt cimitire (printre care si taxa pt adeverinta notariala de care sunt interesata) dar era din 2020; nimic afisat pt 2021.Era 31 lei (15 zile) si 93 lei (24 ore-regim urgenta).daca se poate online,nu m-ar deranjeaza sa astept 2-3 sapt.Daca ar fi pana aici totul adevarat,ar fi de un mare ajutor. Sa ramana doar la Notariat obligatorie prezenta fizica a mea si a celei careia ii donez,o singura deplasare.
Va multumesc!
p.s. fiind al2-lea an pandemic(nu stim cand se anunta stare de alerat sau de urgenta,se anunta Vineri ca de Luni nu se mai iese din oras;ramane lumea blocata prin diverse judete) poate ar trebui ca Notariatele sa faca online anumite delegari sau alte proceduri care nu implica sume/obiecte cu valoare mare.Nu stiu daca m-am exprimat corect:adica mizilicurile sa se poata face online.( in exemplul meu 1/10 dintr-un mormant single/simplu donat altei co-mostenitoare de pe certificatul de mostenitor,si amandoua,pe langa ceilalti,pe chitanta eliberata la plata anualaMa refer la transferul de drepturi si obligatii de la nepoata decedatei la sora decedatei,care este mai apropiata in grad cu decedata).
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
Botosineanu Aurica, utilizator
Multumesc, am cautat hotararile primariei de acolo din judet si am gasit taxe si metoda online. Pt Notariat inca nu exista nimic online.M-a ajutat rasp dvs ca m-a indrumat spre hotararile Consiliului Local de acolo
nu e de competenta notariatelor sa rezolve astfel de situatii, locurile de veci sunt "inchiriate" pe termen definit sau nedefinit.

Alte discuții în legătură

Neplata taxei de concesionare loc de veci de catre toti mostenitorii CraciunFischer CraciunFischer Detin 1/5 dintr-un loc de veci in cimitirul Ghencea civil. Ceilalti mostenitori ai locului, respectiv fratii mei, sunt toti decedati. Sunt singura care a ... (vezi toată discuția)
Donatie loc de veci tuilleries tuilleries Buna ziua! Am mostenit, in urma decesului tatalui meu, un loc de veci. Stiu ca acestea nu se pot vinde. As dori sa il donez unei alte persoane.Actul de ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un loc de veci roxana2008 roxana2008 Sânt in fază avansată cu dezbaterea succesiunii după soțul meu .Am pus deja in vânzare un loc de veci care este pe numele soțului. Am deja o ofertă, ... (vezi toată discuția)