avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face online(sau macar partial) o cedare cota ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face online(sau macar partial) o cedare cota loc-veci?

Se poate face online(sau macar partial) o cedare cota loc-veci?Am mostenit 10%,din toti ceilalti 7 mostenitor doar eu si inca un co-mostenitor (care are 20%) platim taxele,restul au plecat,si-au schimbat nr de telef,nu se intereseaza. Doresc sa cedez cei 10% co-mostenitorului care are deja 20% si este intersat(eu planificandu-mi stabilirea in alta tara,sper,definitiva anul asta sau anul viitor).Am intrebat la Adm cimitir ,mi s-a cominicat:prma faza sa depun cerere de evaluare,se plateste.A doua faza ,dupa vreo 2-3 sapt, sa ridic evaluarea cu care ma duc la notar impreuna cu 'primitorul'.,A 3-a etapa: sa duc hartia de la notar la Adm cimitir pt inregistrare. Astea ar insemna sa fac 4 drumuri in acea localitate.Doresc sa stiu daca pe durata pandemiei se pot face derogari, exista in lege asa ceva? Varianta pe care mi-as dori-o ar fi sa pot depune cererea online pt evaluare, sa platesc online, dupa care as putea sa ma duc sa o ridic personal sau se poate trimite pe email; Apoi la notar , se poate face separat ?(suntem in alte orase diferite si diferite de cel cu cimitirul) As putea sa fac o declaratie pe proprie raspundere la notar si 'primitorul' sa faca o alta declaratie ca primeste la ea in oras?.Ca un exercitiu imaginar:cimitirul, eu si primitorul suntem la distanta in capetele unui triunghi-adica sunt foarte multe drumuri la capatul carora,asa cum se stie,autoritarile niciodata nu stiu cand e gata un act. va multumesc pt orice sfat legal
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
Botosineanu Aurica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Botosineanu Aurica , utilizator 23:23, 10 Martie 2021
Da, dar la notariat se face donatia cesiunii; iar notariatul imi cere adeverinta de valoare de la cimitir (Directia Cimitirelor trebuie sa calculeze o valoare a locului de veci,cu constr sau fara,masuratori- ei stabilesc cam cat valoreaza iar la notariat se stabileste taxa notariala pt donatie in functie de ace avaloare data de cimitir.iar adeverinta de valoare pt notariat se face doar la cerere - pe astea intentionez sa le fac online.E foarte greu, ma simt in Evul Mediu cand trebuie sa ma duc personal sa plimb cateva hartii de colo colo.Inca mai incerc; astazi mi s-a spus ca "pers e pe teren" ,am incercat si prin email -poate le trebuie cateva minute in plus sa proceseze comparativ cu telefonul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata taxei de concesionare loc de veci de catre toti mostenitorii CraciunFischer CraciunFischer Detin 1/5 dintr-un loc de veci in cimitirul Ghencea civil. Ceilalti mostenitori ai locului, respectiv fratii mei, sunt toti decedati. Sunt singura care a ... (vezi toată discuția)
Donatie loc de veci tuilleries tuilleries Buna ziua! Am mostenit, in urma decesului tatalui meu, un loc de veci. Stiu ca acestea nu se pot vinde. As dori sa il donez unei alte persoane.Actul de ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un loc de veci roxana2008 roxana2008 Sânt in fază avansată cu dezbaterea succesiunii după soțul meu .Am pus deja in vânzare un loc de veci care este pe numele soțului. Am deja o ofertă, ... (vezi toată discuția)