avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate Eduard2628

Activitate Eduard2628

Deci de la cine am luat masina să îmi faca procura să pot ridica certificatul de inmatriculare din județul Suceava ca după să o pot radia să înțeleg, nuu?
Mă puteți ajuta si pe mine, si eu ma aflu in aceași problema

mroby a scris:

Buna dimineata tuturor,

In aceeasi situatie am fost si eu dar nu aveti alta cale decat sa chemati noul proprietar in judecata si sa il obligati sa isi transcrie masina.
Radierea autoturismului nu se va putea obtine prin instanta insa, in schimb, se poate obliga serviciul permise si inmatriculari auto la înscrierea în registrele acestora a menţiunii privind vânzarea autoturismului.

Pot oferi ajutor oricui in acest demers, gratuit.

Am si eu o problema si nu stiu cum ar trebui să procedez
Prin Ianuarie 2021 am achiziționat o mașină și după vreo 3 saptamani am avut ghinionul să fac accident cu mașina, polițiști care au fost mi au reținut certificatul de înmatriculare și doresc să radiez masina ca nu se mai poate repara, am umblat am scos actele necesare pentru radiere dar faza e că nu am putut să o radiez din cauza ca nu am certificatul de înmatriculare, eu sunt din județul iași iar masina cu care am avut incidentul neplacut era trecuta pe judetul Suceava, nu am mai apucat să o inmatriculez ca sa intampla nefericirea
Acuma întrebarea mea este cum sa fac sa o radiez, cei de la Imatriculari nu prea au vrut sa ma îndrume cu ce ar trebui să fac
Cred ca nici eu nu m am exprimat bine, băiatul ăsta a cumpărat masina cu toate actele in regula, a fost ieri si a trecut o si la Primărie, are certificatul de înmatriculare doar ca la rubrica ,,înstrăinat catre" este scris acolo persoana de la care varul meu a cumparat o, are contractele de vânzare-cumparare între primul proprietar si intermediar si intre intermediar si varu meu. Pe sit ul de la DRPCIV zice ca daca este înscris si o alta persoana pe certificatul de înmatriculare sa se completeze si cu datele acestuia pe acea cerere, eu am copie de buletin al acestuia si al primului proprietar

latka a scris:

CHEAR ar trebui sa intrebati asta la DRPCIV, daca nu credeti. Ati vazut deja numarul de telefon la care trebuie sa apelati.

Chear daca el are contractul de vânzare cumparare între proprietar si intermediar si contractul între intermediar si varul meu ? Normal ar avea la dispoziție 90 de zile sa o treacă pe el, chear nu poate?
Problema sta in felu următor, un prieten a cumpărat o mașină cu toate actele in regula doar ca certificatul este înstrăinat de acuma 3 ani, ce poate face? Poate imatricula masina pe numele lui?
Se poate inmatricula o mașină cu certificatul de înmatriculare înstrăinat?
Vin cu o mare problemă, prin 2013 tatăl meu a făcut o dezbatere de moștenire pe terenul si casa in care locuim,în care tatăl meu pe final o ramas tu tot terenul si cele 3 construcții ,casa mare, o anexă si inca un grajd. Pe expertiza apar cele trei construcții dar in cartea funciară arata ca o construcție adică grajdul e fara acte si tatăl meu ar vrea sa imi faca act de donație da il încurcă din cate am inteles grajdul acela care apare fara acte. Ce sar putea face Ca sa rezolvăm această problemă? Sa facut dezbaterea asta cam degeaba, orice sfat e bine venit
Vin si eu cu o mare problemă, în urma cu o luna de zile am avut un accident rutier fara pagube înafară de masina mea, și fără victime tot asa înafară de mine si eram băut la volan 0,69 in aerul expirat si in sange prima dată 1,96 si al doilea rezultat 1,60. Stiu si sunt foarte conștient de prostia mea, știu că e caz penal, ca este infracțiune. Nu am mai avut probleme penale. Acuma întrebarea mea este ce pot păți? Încă nu am fost chemat la poliție. Pot scapa macar cu suspendare?