avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate georgi.477

Activitate georgi.477

Mulțumesc mult pentru răspunsuri!

Cornel Vasile a scris:

Ii puteți acționa în instanță , apela la mediere sau la conciliere . De asemenea, puteti sesiza si Casa de Asigurari de Sănătate.

Asta am înțeles! Acum sunt în CCC și ma intereseaza dacă mai pot face ceva în legătură cu situația aceea, ca cei de la firma mi-au calculat prenatalul și postnatalul din salariu net .

Cornel Vasile a scris:

Asa cum am spus : Din media veniturilor brute se calculează indemnizația pentru concediu de maternitate (pre și postnatal).

Despre cea de maternitate (prenatal/postnatal)

Cornel Vasile a scris:

Despre care indemnizatie vorbiți?

Mie mi s-a calculat din cel net. Având salariu minim pe economie mi s-a virat undeva la 1500 de lei, iar din calculul făcut de mine nu reiese aceasta suma. Ce as putea face în situația aceasta? Sper sa nu fie nici prea târziu, fiindcă am nascut din august și m-am "trezit" acum la realitate.

Cornel Vasile a scris:

Din media veniturilor brute se calculează indemnizația pentru concediu de maternitate (pre și postnatal).

În calculul indemnizației pentru creșterea copilului se iau în considerare veniturile nete.

Bună ziua! Am o nelămurire în privința concediului de maternitate. Acesta se calculează din salariu brut sau net?
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Mentionez ca medicul ginecolog mi-a spus ca nu-mi poate da concediu de risc.
Buna ziua! Sunt insarcinata in 18 saptamani, in data de 17 februarie, am dat angajatorului notificarea si adeverinta de la medicul ginecolog, intr-un singur exemplar ambele, care atesta starea mea de graviditate. Nu am primit numar de inregistrare de la firma si nici raportul privind conditiile de munca in care imi desfasor activitatea.
Lucrand intr-un mediu unde trebuie sa depun efort si ridicarea de mase grele manual, am informat medicul ginecolog ca am dureri de spate si burta, si am primit o adeverinta medicala cu recomandare: - evitarea ortostatismului prelungit, ridicarea greutatilor
-in cazul in care nu se pot asigura aceste conditii de munca, se recomanda concediu cu risc maternal, prin intermediul medicului de medicina muncii.
Raspunsul primit de la resurse umane a fost ca nu ma poate ajuta doar cu aceasta adeverinta si ca imi trebuie de la medicul ginecolog scrisoare medicala si alte adeverinte care sa ateste starea mea de rau, ca mai apoi daca am aceste documente le va trimite medicului de medicina muncii.
Ce pot face in acest sens?