avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! Sunt insarcinata in 18 saptamani, in data ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! Sunt insarcinata in 18 saptamani, in data de 17 februarie, ...

Buna ziua! Sunt insarcinata in 18 saptamani, in data de 17 februarie, am dat angajatorului notificarea si adeverinta de la medicul ginecolog, intr-un singur exemplar ambele, care atesta starea mea de graviditate. Nu am primit numar de inregistrare de la firma si nici raportul privind conditiile de munca in care imi desfasor activitatea.
Lucrand intr-un mediu unde trebuie sa depun efort si ridicarea de mase grele manual, am informat medicul ginecolog ca am dureri de spate si burta, si am primit o adeverinta medicala cu recomandare: - evitarea ortostatismului prelungit, ridicarea greutatilor
-in cazul in care nu se pot asigura aceste conditii de munca, se recomanda concediu cu risc maternal, prin intermediul medicului de medicina muncii.
Raspunsul primit de la resurse umane a fost ca nu ma poate ajuta doar cu aceasta adeverinta si ca imi trebuie de la medicul ginecolog scrisoare medicala si alte adeverinte care sa ateste starea mea de rau, ca mai apoi daca am aceste documente le va trimite medicului de medicina muncii.
Ce pot face in acest sens?
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
georgi.477, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgi.477 , utilizator 20:25, 10 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Medicul de medicina muncii nu emite concediu de risc maternal. Medicul ginecolog este in masura sa emita concediu de risc maternal daca va constata ca exista risc pentru fat si/ sau pentru mama.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Mentionez ca medicul ginecolog mi-a spus ca nu-mi poate da concediu de risc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legislatia il contrazice. Posibil sa nu existe riscuri pentru fat sau pentru dvs. si nu doreste sa riste.
Multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi obtinere concediu de risc maternal Vio S. Vio S. Buna ziua, Va rog mult sa imi spuneti si mie care sunt pasii pentru obtinerea concediul de risc maternal. Eu sunt insarcinata in 17 saptamani si am o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt in săptămâna 20 de sarcina.. lucrez 8h pe ... Mada19 Mada19 Bună ziua, Sunt in săptămâna 20 de sarcina.. lucrez 8h pe scaun (la birou)..din cauza asta am dureri in capul pieptului si picioarele foarte umflate.. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotia este insarcinata in 5 luni jumatate. din cauza ... Costi111 Costi111 Buna ziua, Sotia este insarcinata in 5 luni jumatate. Din cauza unor probleme a primit de la medicul specialist (ginecolog) scrisoare medicala cu ... (vezi toată discuția)