avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, Sotia este insarcinata in 5 luni jumatate. ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, Sotia este insarcinata in 5 luni jumatate. Din cauza ...

Buna ziua,

Sotia este insarcinata in 5 luni jumatate. Din cauza unor probleme a primit de la medicul specialist (ginecolog) scrisoare medicala cu recomandarea de concediu risc maternal iar ca diagnostic principal iminenta de avort. In urma raportului de la medicina muncii care de asemenea prevede ca tipul de activitate nu este compatibil cu recomandarile medicului specialist prevede acordare concediu de risc. Angajatorul insa refuza sa semneze raportul de la medicina muncii motivand ca va oferi conditiile necesare pentru a asigura mediul de lucru. Problema este ca sotia are dureri, este recomandat repaosul la pat, asa ca nici vorba de deplasari de exemplu cu mijloace de transport in comun pana la servici. Poate fi obligat angajatorul prin deschidere de proces sa accepte concediul de risc maternal sau care sunt parghiile legale pentru o asemenea speta ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:22, 18 Septembrie 2020
Nu aveti nevoie de proces.

Sotia sa i-a alt tip de concediu o perioada si depuneti plangere la ITM si DSP si explicati pe larg situatia.
Medicul specialist ginecolog daca va constata ca exista risc pentru mama si/sau fat trebuie sa emita concediu de risc maternal, nu sa scrie recomandari medicale.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Angajatorul va fi obligat sa plateasca concediul de risc maternal.
Multumesc pentru informatii. Deci medicul specialist ginecolog poate face acest lucru fara aviz de la medicina muncii si nu invers. Este posibil ca medicul ginecolog sa nu poata emite concediu de risc maternal in cadrul cabinetului particular ? Poate aceasta sa fie o restrictie si sa fie nevoie de internare in spital si doar apoi emitere de concediu de risc maternal ? Avand in vedere situatia actuala din spitale, Covid, etc am dori sa evitam acest lucru.
Posibil daca respectivul cabinet particular nu are contract incheiat cu casa de asigurari de sanatate.
Puteti cere medicului de familie sa emita concediul de risc maternal in baza recomandarii medicului ginecolog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal Ale.xa Ale.xa Buna ziua! Sunt insarcinata in 12 saptamani si datorita unui diagnostic de amenintare de avort am primit de la medicul specialist ginecolog scrisoare medicala ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal bodo gabriella bodo gabriella Buna ziua, Ma interesez pt mine. Sunt insarcinata in 13 saptamani si medicul ginecolog mi-a recomandat concediu de risc maternal. Medicul de familie m-a ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Ixulescu90 Ixulescu90 Bună ziua! Sunt însărcinată în săptămâna a 12-a, iar în urma unor probleme medicale, medicul specialist a constatat că prezint amenințare de ... (vezi toată discuția)