avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de risc maternal

Buna ziua,
Ma interesez pt mine. Sunt insarcinata in 13 saptamani si medicul ginecolog mi-a recomandat concediu de risc maternal. Medicul de familie m-a trimis la medicina muncii pt acest tip de concediu, acestia la randul lor mi-au dat niste formulare ce trebuie completate de firma unde lucrez. Acum problema se pune in urmatorul fel: cea de la personal nu a inteles de ce m-i s-a cerut acet tip de concediu ca eu nu lucrez in mediu toxic si ca personal tesa; eu am incercat sa ii explic ca eu nu ma duc la munca din cauza serviciului ci din cauza ca nu pot, din cauza diagnosticului de ''iminenta de avort'' inca din saptamana a 6- a de sarcina. Am fost si internata in spital tot cu acest diagnostic. Cum sta situatia la mine ??
Ma puteti ghida cum sa fie bine din punct de vedere legal, ca in functie de cum se completeaza acele formulare la firma in functie de acel raspuns primesc concediul de risc maternal de la medicina muncii????

Va multumesc anticipat
Gabriella
Cel mai recent răspuns: - Elibet , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 23:09, 18 Iunie 2010
Celei de la personal ii puteti spune ca nu are competente de medic de medicina muncii si este obligata sa va completeze acele hartii .Trebuie sa discutati si cu persoana din firma care se ocupa de SSM .Trebuiesc evaluate totusi si riscurile deoarece iminenta de avort este in primile luni de sarcina.
Concediul de risc maternal se da pentru riscuri existente la locul de munca care nu pot fi inlaturate prin respectarea recomandarilor medicului de medicina muncii (se presupune ca exista deja un raport de evaluare a riscurilor existente si o Informare privind protectia maternitatii la locul dvs de munca) sau prin schimbarea locului de munca. Din punctul meu de vedere trebuie sa beneficiati de concediu medical (nu de risc maternal) deoarece toxicitatea sarcini nu e dependenta de conditiile de munca.
Cred ca un medic de medicina muncii, cu experienta, va va spune acelasi lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal Ale.xa Ale.xa Buna ziua! Sunt insarcinata in 12 saptamani si datorita unui diagnostic de amenintare de avort am primit de la medicul specialist ginecolog scrisoare medicala ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu de risc maternal? inger_ul_noptii inger_ul_noptii Buna ziua, Sunt insarcinata in 9 saptamani si deja am fost internata in spital de urgenta cu diagnosticul de iminenta de avort din cauza efortului,tin sa ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal Ada1012 Ada1012 Am avut un avort spontan la 7 saptamani. La 3 luni am ramas iar insarcinata, dar la 13 saptamani a trebuit sa fac avort din cauza ca bebe avea o malformatie ... (vezi toată discuția)