avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot beneficia de concediu de risc maternal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot beneficia de concediu de risc maternal?

Buna ziua,
Sunt insarcinata in 9 saptamani si deja am fost internata in spital de urgenta cu diagnosticul de iminenta de avort din cauza efortului,tin sa mentionez ca am rh-ul negativ si sotul pozitiv.Cei de la munca mi-au spus ca nu as avea de ce sa imi iau concediu de risc maternal deoarece din punctul lor de vedere fata de alte angajate ale firmei nu sunt asa multe riscuri(eu sunt casiera),cu toate astea pe fisa de expunere la riscuri profesionale apare ca sunt supusa la risc de:infectare,lovire,zgariere,intepare,miscari repetitive,stres neuropsihic,pe langa suprasolicitari ale membrelor superioare si ale coloanei si totodata manipulare greutati.Oare am vreo sansa sa primesc concediul de risc maternal ??
Cel mai recent răspuns: chirita-alina , utilizator 18:21, 26 Mai 2010
La recomandarea medicului specialist poti intra in concediu de risc maternal. Se completeaza de catre acesta fisa gravidei. Acesta si raportul de evaluare riscuri se prezinta medicului de medicina muncii de unde obtii avizul pentru risc maternal. Cu acesta mergi la medicul specialist si iti scrie concediul. Totusi, nu vei putea sta pana la sfarsitul sarcinii in risc maternal deoarece nu sunt decat 120 de zile, dar mai poti lua si concedii medicale de boala obisnuita, pe diagnostic specific.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
chirita-alina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal Ale.xa Ale.xa Buna ziua! Sunt insarcinata in 12 saptamani si datorita unui diagnostic de amenintare de avort am primit de la medicul specialist ginecolog scrisoare medicala ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal bodo gabriella bodo gabriella Buna ziua, Ma interesez pt mine. Sunt insarcinata in 13 saptamani si medicul ginecolog mi-a recomandat concediu de risc maternal. Medicul de familie m-a ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc profesional ioanaviviana ioanaviviana Buna ziua, Va rog, poate ma puteti ajuta..... am nevoie de un model si detalii pentru completare. Va multumesc (vezi toată discuția)