avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua, Sunt in săptămâna 20 de sarcina.. ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua, Sunt in săptămâna 20 de sarcina.. lucrez 8h pe ...

Bună ziua,
Sunt in săptămâna 20 de sarcina.. lucrez 8h pe scaun (la birou)..din cauza asta am dureri in capul pieptului si picioarele foarte umflate.. am dus adv de la doctorul ginecolog la munca pt eliberarea riscului maternal.. cand au fost completate fisele "protectia maternității la locul de muncă " au fost bifate peste tot casutele cu "NU", angajatorul crede ca nu este niciun risc.. ce pot face?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 21:04, 2 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca medicul ginecolog considera ca exista un risc pentru fat si/ sau pentru gravida, emite concediu de risc maternal, nu adeverinte cu recomandari.
Nu este avut in vedere ce crede angajatorul despre riscurile la care este expusa gravida si/ sau fatul.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Medicul are cabinet privat si a spus ca nu-mi poate da cm sa merg cu acea adeverință la munca si de acolo sa fie trimisa la medicina muncii pt riscul maternal.. Credeti ca îmi va elibera riscul maternal chiar daca fișele au fost bifate cu nu? Eu inca nu am primit raspunsul.. Voiam sa ma informez inainte sa stiu ce masuri sa iau...
Multumesc mult pentru raspuns
Nu ati citit link-urile indicate. Medicul specialist de medicina muncii nu emite certificate de concediu pentru risc maternal, competenta legala fiind pentru medicul ginecolog sau medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt insarcinata in 18 saptamani, in data de 17 februarie, ... georgi.477 georgi.477 Buna ziua! Sunt insarcinata in 18 saptamani, in data de 17 februarie, am dat angajatorului notificarea si adeverinta de la medicul ginecolog, intr-un singur ... (vezi toată discuția)
Lipsa medic de medicina muncii pentru acordare concediu de risc maternal utilizator2015 utilizator2015 Buna ziua ! Am si eu o intrebare in legatura cu concediul de risc maternal . Am sarcina de 20 saptamani ,medicul meu ginecolog mi a dat o adeverinta si o ... (vezi toată discuția)
Concediu risc de sarcina QzAnca QzAnca Buna seara, Sunt insarcinata in 15 saptamani și 4 zile și lucrez intr un mediu in care stau 12 ore in picioare,fără pauze ,deoarece trebuie sa consiliez ... (vezi toată discuția)