avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Am o nelămurire în privința concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Am o nelămurire în privința concediului de maternitate. ...

Bună ziua! Am o nelămurire în privința concediului de maternitate. Acesta se calculează din salariu brut sau net?
Cel mai recent răspuns: georgi.477 , utilizator 07:23, 8 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din media veniturilor brute se calculează indemnizația pentru concediu de maternitate (pre și postnatal).

În calculul indemnizației pentru creșterea copilului se iau în considerare veniturile nete.
Mie mi s-a calculat din cel net. Având salariu minim pe economie mi s-a virat undeva la 1500 de lei, iar din calculul făcut de mine nu reiese aceasta suma. Ce as putea face în situația aceasta? Sper sa nu fie nici prea târziu, fiindcă am nascut din august și m-am "trezit" acum la realitate.

Cornel Vasile a scris:

Din media veniturilor brute se calculează indemnizația pentru concediu de maternitate (pre și postnatal).

În calculul indemnizației pentru creșterea copilului se iau în considerare veniturile nete.

Despre care indemnizatie vorbiți?
Despre cea de maternitate (prenatal/postnatal)

Cornel Vasile a scris:

Despre care indemnizatie vorbiți?

Asa cum am spus : Din media veniturilor brute se calculează indemnizația pentru concediu de maternitate (pre și postnatal).

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal - salariu si somaj annesis annesis Buna ziua, Sunt insarcinata in 27 de saptamani, si de luna acesta voi intra in somaj, firma fiind in reorganizare. Pana la prenatal mai am 1 luna, ceea ce ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal marusia80m marusia80m Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul ... (vezi toată discuția)
Calcul cic al 2-lea copil carmenlazar carmenlazar Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un copil care in 16.07.2015 va implini 2 ani. M-am intors la serviciu in 12.06.2015. Urmeaza sa nasc al ... (vezi toată discuția)