avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pre si postnatal - salariu si somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pre si postnatal - salariu si somaj

Buna ziua,

Sunt insarcinata in 27 de saptamani, si de luna acesta voi intra in somaj, firma fiind in reorganizare. Pana la prenatal mai am 1 luna, ceea ce inseamna ca voi avea 1 luna de somaj.
Cum se calculeaza valoarea concediu prenatal si postnatal daca valoarea somajul e de 675 Ron, iar salariu net declarat este de 4.200 Ron lunar.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:33, 14 Februarie 2014
1. Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).

2. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.

3. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.

4. Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

5. - Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate o constituie veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu de maternitate.
- In baza de calcul intra veniturile brute din salarii precum si indemnizatia de somaj care intra in cele 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc concediul prenatal dar angajatorul se afla in procedura de faliment catalinatoader2003 catalinatoader2003 Buna ziua. Sunt insarcinata in 27 de saptamani si doresc sa intru cat mai curand in concediu pre-natal. Angajatorul se afla in acest moment [b]in procedura ... (vezi toată discuția)
Somaj si prenatal patrichisimona patrichisimona Buna ziua as dori sa ma lamuriti ,sant insarcinata in luna a 9-a ,am lucrat in invatamant pana in august 2014 timp de 2 ani ,cu salariul brut de 1400 de lei ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal in timpul somajului danam82 danam82 Buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu concediul prenatal in timpul somajului. Sunt insarcinata in luna a 7 a si cand pot sa -mi depun ... (vezi toată discuția)