avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Am o nelămurire în privința concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Am o nelămurire în privința concediului de maternitate. ...

Bună ziua! Am o nelămurire în privința concediului de maternitate. Acesta se calculează din salariu brut sau net?
Cel mai recent răspuns: georgi.477 , utilizator 07:23, 8 Noiembrie 2021
Asta am înțeles! Acum sunt în CCC și ma intereseaza dacă mai pot face ceva în legătură cu situația aceea, ca cei de la firma mi-au calculat prenatalul și postnatalul din salariu net .

Cornel Vasile a scris:

Asa cum am spus : Din media veniturilor brute se calculează indemnizația pentru concediu de maternitate (pre și postnatal).

Ii puteți acționa în instanță , apela la mediere sau la conciliere . De asemenea, puteti sesiza si Casa de Asigurari de Sănătate.
Mulțumesc mult pentru răspunsuri!

Cornel Vasile a scris:

Ii puteți acționa în instanță , apela la mediere sau la conciliere . De asemenea, puteti sesiza si Casa de Asigurari de Sănătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal - salariu si somaj annesis annesis Buna ziua, Sunt insarcinata in 27 de saptamani, si de luna acesta voi intra in somaj, firma fiind in reorganizare. Pana la prenatal mai am 1 luna, ceea ce ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal marusia80m marusia80m Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul ... (vezi toată discuția)
Calcul cic al 2-lea copil carmenlazar carmenlazar Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un copil care in 16.07.2015 va implini 2 ani. M-am intors la serviciu in 12.06.2015. Urmeaza sa nasc al ... (vezi toată discuția)