avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Activitate mihaistef

Activitate mihaistef

Daca pasaportul este proprietatea statului roman (Asa cum este mentionat pe ultima pagina a pasaportului) de ce trebuie sa platim pentru el?
Este permisiă oprirea voluntară al unui autovehicul pe trecerea de cale ferată / la o distanță mai mică de 25m de o trecere de pietoni, dacă intervine un pericol fizic asupra șoferului sau al autovehiculului și singura modalitate de a remedia acel pericol este prin oprirea temporară (pănă în 5 minute) ?
Dacă mi-aș face un ONG și aș primi acei bani, în scop de donație / sponsorizare, ar putea funcționa?

george-neagu a scris:

Pentru niciuna din forme (PFA sau SRL) beneficiarul cu care veti incheia acel contract de prestări de servicii si pentru care veti presta conform comenzilor date de el, nu va plati impozite el pe firma lui, pentru venitul brut pe vi-l va plati in contul bancar in baza facturilor date de dumneavoastra, ci doar dumneavoastra veti plati pe firma dumneavoastra.
Activitățile se contează ca și vechime în muncă doar daca veti plati personal la stat contributia la pensie.
Daca aveti acte de studii sau calificare in domeniul in care va veti autoriza ca pfa, mergeti mai departe cu aceasta forma. Altfel, numai cu srl microintreprindere cu asociat unic, platitoare de impozit pe venit 3%.


Deci să înțeleg că eu primesc 7.000 lei lunar în mănă, (transfer bancar) din care, va trebui să-mi plătesc personal din cei 7.000 lei, taxele? (Pe venit, CASS, CAS, pensie?)

Ce îmi recomandați să înființez ca să rămăn cu cât mai mulți bani în mănă? PFA, PFI, SRL? (Detin studiile de specialitate în domeniul unde doresc să mă angajez.)
Bună ziua. Am găsit un job, la care angajatorul îmi impune condiție de angajare ca eu să dețin un PFA/PFI/SRL și să facem un contract de prestări de servicii.

Am câteva întrebări.
1. Activitățile mele se contează ca și vechime în muncă?
2. La un salariu de 7000 brut, trebuie să mai plătesc eu impozite / asigurări sociale / pensii / sănătate deoarece dețin firmă?
3. De ce primesc 7000 brut, dacă eu teoretic nu sunt angajat? Pe ce plătește firma taxe pe mine?
4. Care este cel mai avantajos lucru pentru mine? PFA/PFI sau SRL?
Mulțumesc!