avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Modificare Statut și Act Asociație ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Modificare Statut și Act Asociație ONG

Bună ziua.
Doresc să modific statutul și actul unei asociații ONG, care a fost recent aprobată de judecătorie. Am găsit unele erori în documente (de exemplu, patrimoniul asociației a fost de 5000 lei din care am specificat că a fost constituit din 4900 lei din partea președintelui, 40 lei v.p și 10 lei secretarei (in total dă 4950) și vreau să renunț la organele de conducere, am creat 3 organe de conducere din care dorim să lăsăm doar una.

Ce ar trebui să facem?
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2024
mihaistef, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:21, 29 Noiembrie 2024
Buna ziua, trebuie sa urmati din nou toata procedura pentru modificarea statutului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Organ de conducere este conform legii Adunarea Generala, iar Consiliul Director este organ de administrare, Pe astea doua sunteti obligati sa le aveti, nu puteti renunta. Altele suplimentare le puteti desfiinta. Asa cum vi s-a scris, procedura de modificare este aproape identica cu cea de obtinere a personalittii juridice - proces-verbal sedinta AG, act aditional la statut si / sau forma actualizata de statut, plata taxa de timbru de 100 lei, cerere catre judecatorie avand anexate actele anterior amintite etc.; pana obtineti hotararea judecatoreasca definitiva de incuviintare a modificarilor si inscrierea lor in RAF....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare filiala ong amalia_cojocaru amalia_cojocaru Buna ziua, am o mare nelamurire. Am infiintat acum cativa ani, in 2007, un ONG in judetul Gorj in orasul natal, de care nu m-am putut ocupa tocmai petru ca ... (vezi toată discuția)
Depunerea regulamentului de ordine interioara Fille Fille Asociatia a fost constituita in 2006. Membrii asociatiei doresc depunerea regulamentului de ordine interioara. Ce acte se depun la judecatorie pe langa ... (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv ong CDGabriela CDGabriela Buna ziua ! As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie : Un ONG ( Asociatie de dezvotare intercomunitara alcatuita din mai multe comune ) a mentionat ... (vezi toată discuția)