avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... NOTIFICARE SCHIMBARE COMPONENTA CONSILIU DIRECTOR ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

NOTIFICARE SCHIMBARE COMPONENTA CONSILIU DIRECTOR ASOCIATIE

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu mai multe detalii referitoare la notificarea pe care trebuie sa o fac judecatoriei Sector 3 cu privire la schimbarea componentei Consiliului Director al unei asociatii infiintate in baza OG nr.26/2000?
In data de 11 decembrie 2017 a avut loc Adunarea Generala si au fost votate urmatoarele schimbari:
- alegerea unui membru nou in Consiliul Director (in rest componenta este aceeasi);
- alegerea unui presedinte nou.
- alegerea unei alte comisii de cenzori.

Ce acte trebuie depuse la judecatorie?
Sunt legata de termenul de 1 luna de depunere a actelor?
Trebuie platita o taxa de timbru sau nu?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristiana1313 , utilizator 13:56, 22 Aprilie 2021
Prevederea din statut "Noul Consiliu Director si noul Presedinte îsi vor intra în atributii la data urmatoarei Adunarii Generale , dar nu mai târziu de 31 martie anul urmator, când vechiul Consiliu Director va prezenta raportul de gestiune la zi." este ok din punct de vedere legal?
Sau poate fi atacata?

In eventualitatea schimbarii statutului daca pastram aceasta prevedere instanta poate sa ne respinga?
Am nevoie urgent de un raspuns.Nu ma poate ajuta nimeni?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Modificarea componentei organelor de conducere (consiliu director) si de control (comisie de cenzori) este considerata modificare de acte constitutive si parcurge o procedura judecatoreasca asemantoare cu obtinerea personalitatii juridice. Trebuie platita taxa de timbru de 100 lei, depus dosar la Judecatorie continand cerere completata pe modelul de formular prevazut in Ordinul Ministrului Justitiei 945 / B / C / 2000, procesul-verbal sau extrasul de PV al sedintei AG si actul aditional la Actul Constitutiv sau forma actualizata a Actului Constitutiv, aprobate de AG, ambele in forma atestata avocatial 3 exemplare, dovada platii taxei de timbru, Unele judecatorii cer si o copie simpla de pe statut si forma anterioara de Act Constitutiv. Daca sunt printre noii alesi persoane care nu au fost fondatori sau membri in CD sau CC pana acum si deci nu s-a depus anterior certificat de cazier fiscal, trebuie depus acum.... altfel nu se incuviiteaza inscrierea lor in RAF in functiile in care au fost alesi. Se primeste hotarare judecatoreasca, se parcurge procedura de definitivare prin neapleare, si odata cu cererea de eliberare a hotararii judecatoresti cu mentiunea definitiva puteti cere un extras din Registrul Asociatiilor si FUndatiilor ca sa aveti dovada ca s-a operat in RAF noua componenta a organelor de conducere si control,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
iuliana26 a scris:

Prevederea din statut "Noul Consiliu Director si noul Presedinte îsi vor intra în atributii la data urmatoarei Adunarii Generale , dar nu mai târziu de 31 martie anul urmator, când vechiul Consiliu Director va prezenta raportul de gestiune la zi." este ok din punct de vedere legal?
Sau poate fi atacata?

In eventualitatea schimbarii statutului daca pastram aceasta prevedere instanta poate sa ne respinga?


Este legala prevederea statutara ca noile organe alese sa nu intre in atributii imediat, ci alegerea sa fie cu termen suspensiv. CHiar se practica de multe asociatii, ca cei noi alesi sa se familiarizeze si pregateasca pt functia in care au fost alesi. Insa trebuie mentionat expres in hotararea AG data cand vor intra in functie, ca sa stie Judecatoria ce sa opereze... sa poata se figureze in RAF clar cu ce data au intat in functie, de aceea recomandabila ar fi o data fixa, nu una dependenta de cand se va tine urmatoarea sedinta AG. Si nu ar trebui conditionata intrarea in atributii de prezentarea rapoartelor de catre fosta conducere. Poate ca nu va prezenta, sau va prezenta unul care va fi respins de AG, nemultumita de fosta conducere, deci motiv in plus sa intre in functie cea noua, care poate intra in functie si daca nu s-a facut descarcarea celei anterioare. Chiar poate, la nevoie, sa fie prima sarcina a noului CD si CC sa verifice ce au factu :"fostii" daca nu au prezentat la timp si cum trebuie rapoartele financiare si de activitate...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Decembrie 2017
radumititean, utilizator
Va multumesc foarte mult.

Sarbatori Fericite!

Alte discuții în legătură

Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Daca prin aga un ong (asociatie non profit) numeste un nou presedinte ... diana27ro diana27ro Daca prin AGA un ONG (asociatie non profit) numeste un nou presedinte si un nou cenzor al asociatiei, care sunt actele necesare inregistrarii acestora ? Am ... (vezi toată discuția)
Atestarea hotararii cd de schimbare a sediului oana_cat oana_cat Am urmatoarea situatie. Un ONG format din 4 membri fondatori, dintre care 2 sunt in CD, vrea sa isi schimbe sediul. Pentru aceasta, CD-ul va face o hotarare, ... (vezi toată discuția)