avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Daca prin AGA un ONG (asociatie non profit) numeste un ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Daca prin AGA un ONG (asociatie non profit) numeste un nou presedinte ...

Daca prin AGA un ONG (asociatie non profit) numeste un nou presedinte si un nou cenzor al asociatiei, care sunt actele necesare inregistrarii acestora ? Am inteles ca actele se depun la Judecatorie, dar nu am reusit sa inteleg care este procedura de urmat si documentatia necesara. Va rog sa ma ajutati cu lamuriri in acest caz. Trebuie sa inregistram Asociatia si la ANAF cu o declaratie ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:35, 3 Martie 2021
Trebuie depusă hotărârea AGA la Judecătorie, la care atașați toate actele doveditoare. Se va deschide un dosar pe care îl va judeca instanța (Judecătoria) de la sediul ONG-ului.
este considerata modificare de acte constitutive si urmeaza aceeasi procedura ca orice modificare de statut - cerere pe modelul prevazut de Ordinul MJ 954/2000, taxa timbru de 100 lei, extras proces-verbal sedinta AG, forma actualizata de Statut cuprinzand noua componenta a CD si identitatea noului cenzor, copii acte de identitate daca nu erau pana acum membri, certificat de cazier fiscale pt noul presedinte daca nu s-a depus anterior la instanta ( de ex. daca a fost fondator sau a mai fost in CD)....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare schimbare componenta consiliu director asociatie iuliana26 iuliana26 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu mai multe detalii referitoare la notificarea pe care trebuie sa o fac judecatoriei Sector 3 cu privire la schimbarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Actualizare date asociatie emillius emillius Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu procedurile de urmat in cazul fiecarei situatii de mai jos: 1. Cativa membrii fondatori ai asociatiei au iesit ... (vezi toată discuția)