avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Depunerea regulamentului de ordine interioara
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Depunerea regulamentului de ordine interioara

Asociatia a fost constituita in 2006. Membrii asociatiei doresc depunerea regulamentului de ordine interioara. Ce acte se depun la judecatorie pe langa regulament?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:24, 23 Decembrie 2017
La un ong nu se depune nicaieri regulamentul de ordine interioara. Se realizeaza de catre comitetul de conducere si apoi se supune dezbaterii si votului in prima adunare generala. Doar modificarile si completarile aduse in timp la statutul ong-ului sunt apoi inregistrate in cel mai scurt timp la judecatorie. Aveti in vedere ca acel regulament trebuie sa nu aduca aspecte si prevederi noi, in plus fata de ce e trecut in statut, ci doar sa detalieze articolele din statut.
Nu inteleg de ce ar dori sa depuna ROI / ROF la Judecatorie, dar degeaba doresc, ca nu e un act supus incuviintarii instantei si deci cererea va fi respinsa ca inadmisibila, nu se poate inscrie in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor. Acolo se inscriu modificari de act constitutiv si statut - nu au treaba cu ROI sau ROF, care e un document intern ce nu se depune nicaieri. Daca doriti totusi neaparat sa fie cumva depus acolo, puteti sa il aprobati prin hotarare a Adunarii Generale in aceeasi sedinta AG in care luati si decizii de modificare de acte constitutive ex,. componenta organe de conducere si control si faceti cerere de incuviitare si operare in RAF a modificarilor de acte constitutive dar in sustinere nu depuneti doar extras din procesul-verbal al sedintei AG ref. punctele ce constituie modificari de acte constitutive, ci tot PV sau un extras care sa contina si aprobarea ROI sau ROF si acel regulament in anexa parte integranta din acea hotarare AG consemnata in acel PV / extras de PV. Judecatoria nu va va pune sa eliminati din PV / extrasul PV partile care nu o intereseaza, si asa ajunge "pe usa din dos" la Judecatorie in dosarul asociatiei si acel document, Dar Judecatoria nu se va pronunta cu privire la el, nu il va verifica sau confirma, si nu va fi notat in RAF....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal pentru banca laurentiuburca laurentiuburca Buna ziua , am nevoie și eu de un exemplu de proces verbal pentru înnoirea mandatului consiliului director care expira, și îmi este necesar la Banca . De ... (vezi toată discuția)
R.o.i. marcu40 marcu40 Buna ziua. Cum se poate obtine un model de regulament de ordine interioara pentru o asociatie de parinti ? (vezi toată discuția)
Notificare schimbare componenta consiliu director asociatie iuliana26 iuliana26 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu mai multe detalii referitoare la notificarea pe care trebuie sa o fac judecatoriei Sector 3 cu privire la schimbarea ... (vezi toată discuția)