avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... R.O.I.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

R.O.I.

Buna ziua.
Cum se poate obtine un model de regulament de ordine interioara pentru o asociatie de parinti ?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:39, 31 Martie 2014
Incercati sa fiti mai explicit! Care e forma de organizare a Asociatiei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
grunwald, utilizator
O asociatie de parinti se infiinteaza tot pe og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile.
Acel regulament de ordine interioara vine sa detalieze anumite articole din statutul asociatiei (altfel statutul va cuprinde poate cateva zeci de pagini si se evita si inregistrarea repetata la judecatorie pentru o cat de mica precizare/detaliere), fara a aduce elemente care sa scoata sau sa adauge elemente noi care in mod normal trebuie sa se regaseasca doar in statut. Asta pentru ca acest regulament e aprobat de adunarea generala la propunerea comitetului director dar nu se inregistreaza la judecatorie nici prima forma si nici toate modificarile ce se aduc in timp.
Nu exista raspuns la o asemenea intrebare.. Un regulament intern / de ordine interioara / de organizare si functonare sau cum vreti sa il denumiti ( cat timp asociatia nu este angajator nu are obligatii specifice sa aiba asa ceva si ce anume sa contina) nu face la un ONG care nu are salariati decat sa detalieze, completeze si interpreteze prevederi din Statut... ori, cum prevederile statutare difera enorm de la un ONG la altul, nu are cum exista un model general-valabil de ROI.... Cel mult o lista de subiecte care ar putea fi abordate de ROI si modele de formulare pentru anumite reguli....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea regulamentului de ordine interioara Fille Fille Asociatia a fost constituita in 2006. Membrii asociatiei doresc depunerea regulamentului de ordine interioara. Ce acte se depun la judecatorie pe langa ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte si comitet executiv.ce este de facut? S4ndok4n S4ndok4n Buna seara. In cazul cand presedintele isi da demisia iar comitetul executiv este schimbat si el este nevoie de aprobarea unui nou Regulament de organizare ... (vezi toată discuția)
Regulamentului de organizare si functionare asociatie Stefy26 Stefy26 Buna ziua! In cadrul regulamentului de organizare si functionare a unui ONG se pot elabora mai multe detalii legate de inscrierea membrilor si a drepturilor ... (vezi toată discuția)