avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate diana_16_04

Activitate diana_16_04

Buna seara, am și eu o întrebare. Pe o firma plătitoare de TVA am un leasing pe 5 an din 2019 la o mașina de 32.000€, am plătit avans 8000€ și mai am 4 rate de plătit. Doresc sa cedez contractul de leasing unei alte firme. Pot preda leasing-ul doar cu contractul de novație fără a percepe bani celeilalte societăți (respectiv societatea cealaltă sa nu plătească nimic in afara de ratele rămase pentru preluare)?
latka a scris:

Conform art.40 din legea 196/2018 pentru fiecare activitate diferita (cod CAEN) desfășurată în acel spatiu e nevoie prima dată de acordul vecinilor cu care se învecinează direct, apoi de acordul asociației și semnarea unei convenții privind numărul de persoane ce vor fi trecute pentru acel spațiu, pentru cheltuielile lunare ce se împart pe număr de persoane.

Spatiul nu face parte din asociaților și nici nu exista vreo asociație constituita pana acum, imobilul este nou. Pe lângă asta, eu nu schimb destinația. Eu am avut spațiu comercial și va rămâne tot spațiu comercial.
Buna ziua! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic cu radiologie intr-un spațiu ce are din punct de vedere juridic statutul de “spațiu comercial” și care se afla la parterul unui bloc este nevoie de acordul vreunui vecin?

Sunt proprietarul unui astfel de spațiu și am un potențial chiriaș care îmi spune ca este nevoie de acordul vecinilor. Eu știu ca dacă spatiul are statutul de “spațiu comercial” nu este nevoie se acord. Am nevoie de ajutorul dvs. și dacă puteți veni și cu articole de lege prin care ii pot arată. Multumesc.

LE: Spatiul nu face parte din asociația de proprietari și in acest moment nu este vreo asociație înființata. Imobilul este nou.
Pai haideți sa lămurim câteva lucruri.
1. Ce înseamnă masca placebo?
2. Pana la 1 Martie făceați “flinta lui Arafat” cu măști placebo?
3. Acum faceți “flinta lui Arafat” cu măști chirurgicale standard, iar in interior folosiți măști tip Citu sau cea care ucide si virusul?
Eu va spun si ce fac eu personal. Eu folosesc masca tip Citu oriunde, indiferent ca e spatiu închis sau deschis. Practic îmi pun masca cand plec de acasa si o dau jos cand ajung înapoi acasa. Fac asta pentru ca maștile tip Citu oferă o protectie buna, se poate respira bine prin ele, dar si pentru ca nu am chef sa fac prea multe operațiuni de tipul “flintei lui Arafat”. O masca tip Citu e garantata de producător 30 de h. Deci la
o utilizare de 6 ore pe zi, deducem ca o putem folosi 5 zile. Mi se pare rezonabil.
Buna ziua! Eu va recomand sa renunțați la utilizarea “flintei lui Arafat” si la schimbatul flintei cu N95 la ieșirea si intrarea din spatii închise. Cea mai buna varianta este sa folosiți masca tip Citu in exterior (cea albă, care nu ucide virusul), iar in spațiile închise puteți folosi masca ce ucide virusul (cea bej/roz). Masca tip Citu e mult mai eficienta decât flinta.