avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate Elena-Lavinia-M

Activitate Elena-Lavinia-M

Răspuns la discuția Srl in ap prima casa
Buna!
Am facut exact acelasi lucru.
Poti face contract de comodat fara nici o problema, pentru sediu social fara activitate (dar pe gratis, nu iti poti deduce nici un fel de cheltuiala pe baza acelui act).
Banca nu este implicata in nici un fel aici.

Problema apare daca vrei sa faci contract de inchiriere (ca sa poti scoate bani din firma sub forma de chirie, care sa iti revina tie ca si persoana fizica).
Aici poti face o cerere la banca de la care ai luat creditul, care poate fi aprobata sau nu, asta depinde de banca.
Dupa acest pas faci o alta cerere la Ministerul Finantelor, la care anexezi cererea aprobata de banca (daca o aproba).

O alta problema de care m-am lovit este schimbarea destinatiei imobilului. Asta apare daca vrei sa ai activitate la sediu, chiar daca nu este activitate economica.
Am inteles ca la prima casa destinatia imobilului nu are voie sa fie alta decat cea de locuinta.

Incerc sa gasesc si eu solutii in acest sens, dar la partea cu contractul de comodat, daca doar asta iti doresti, sper ca ti-am fost de ajutor.
Buna ziua!
Ma gasesc intr-o situatie mai complexa, si am nevoie de cateva sfaturi/informatii de natura juridica.

Sunt administratorul unui SRL, care are sediu social fara activitate la domiciliul meu.
Acest imobil l-am achizitionat cu Prima Casa in urma cu un an si 3 luni.
Stiind ca am posibilitatea de a face o cerere la banca pentru a inchiria imobilul inainte de a trece cei 5 ani (in care banca nu ma lasa sa inchiriez/instrainez apartamentul), a venit si ideea de a da parte din imobil in chirie firmei pe care o reprezint, pentru a-mi putea deduce un venit lunar pentru a plati rata, cu ajutorul firmei.

Aici apare si obstacolul.
In momentul in care obtin autorizatia pentru activitati proprii de birou (tin sa mentionez: fara activitate economica de nici un fel), si schimb actualul contract de comodat cu unul de inchiriere, chiar daca este pe mai putin de jumatate din suprafata apartamentului, acest lucru va schimba destinatia imobilului din spatiu de locuit in spatiu de birouri?
Acest lucru conteaza pentru ca la Prima Casa nu am voie sa schimb destinatia imobilului.
Am inteles ca cei de la primarie vor schimba destinatia cand ma voi inregistra pentru a plati impozitul pe aceasta inchiriere, dar nu stiu daca e valabil cand este vorba de o mica parte din imobil, nu complet.

Multumesc!