Multumesc de raspuns! Aceste conventii nu ar trebui sa existe de la bun inceput! De asta sunt atatea plangeri de foarte multi ani, ca nu sunt conventiile in regula si firmele apar si dispar (numele se schimba si locatia, dar escrocii sunt aceeasi). Daca intr-o conventie, nu apare niciun numar de telefon, nici adresa de email, nici numele persoanei care a incheiat-o (de la firma), e clar ca e ceva dubios. Un contract legal ar trebui sa aiba datele ambelor parti.
In Anglia, de exemplu, unde am locuit multi ani, s-au luat masuri de mult -
[ link extern ]
"From 1 October it is illegal for model agencies to charge any type of upfront fee before finding a client work. Any company trying to do that could face an unlimited fine or be banned from operating for up to 10 years."
Va fi probabil si la noi o lege de genul, dar nu in viitorul apropiat. Ce e frustrant e faptul ca multi acuza victimele ca au platit "taxa pe prostie". Oamenii mai sunt prinsi cu garda jos si nu toti cunosc fenomenul. Autoritatile ar trebui sa eradicheze scheme asta si n-ar mai exista oameni inselati. E ca si la casele de schimb valutar care erau pe vremuri. Aveau un comision ascuns de 15%, nu te informa, iti scotea la tejghea foaia pe jumatate vizibila sa o semnezi rapid si dupa asta, te trezeai cu paguba puer si simplu. Sa fim realisti, ce om intreg la minte de pe lumea asta ar schimba o suma importanta de bani in valuta cu 15% comision? E evident ca e furt pe fata si n-ar trebui sa fie legal -
[ link extern ]
nu a mai fost cautata pentru jobul sau angajemantele acceptate conform contractului.
- a mai facut demersuri? Sau a renuntat din cauza sumei destul de mici cum fac multi?
Daca tot ati mers in " spelunca " aia , ar fi trebuit sa va dea ei 200 de lei , ca ati intrat acolo !! Cind ati vrut sa semnati , nu v - ati gindit la asta ??
- deoarece n-am locuit in Romania in ultimii 10 ani, eram deconectat de realitatea de aici si nu mi-am imaginat ca in Romania lui 2021, intr-o locatie ultracentrala din Bucuresti, unde am primit bon fiscal si stampila, pot sa existe asemenea gainari. Credeam ca sunt o agentie la inceput de drum, n-au bani de investit in reclame de abordeaza lumea pe strada si nu-si permit inca niste mobila mai acatarii. Stiu, naivitate clara!
As plati inzecit (fata de cat am pierdut) daca as putea sa opresc cat mai multa lume sa fie inselata. Cine a mai fost in situatia asta, poate sa imi scrie in privat.