avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am primit teapa de la o agentie de modeling
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am primit teapa de la o agentie de modeling

Buna ziua , am fost pacalit astea doua zile de o agentie de casting modeling in apropiere de afi cotroceni s-au dat drept new model casting dar ei sunt alta firma, ideea e in felul urmator eu am platit prima taxa de 200 de lei si dupa am platit a doua taxa pe jumatate adica am dat 750 de lei, am vorbit cu ei si au zis ca o sa facem rezilierea contractului si imi voi primii banii inapoi in 30 de zile. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac ca sa imi recapat banii
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 09:26, 16 Septembrie 2021
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule/doamna, nu v-a pacalit nimeni, ati capatat experienta, o experienta pentru care ati platit un pret.
In final, avantajul este de partea dvs., stiti cum este, desteptul invata din propriile greseli.
Vreau sa stiu daca pot fi dat injudecata sau sa fiu executat silit daca nu platesc in totalitate contractul

trandafir2 a scris:

Domnule/doamna, nu v-a pacalit nimeni, ati capatat experienta, o experienta pentru care ati platit un pret.
In final, avantajul este de partea dvs., stiti cum este, desteptul invata din propriile greseli.

Sigur, daca nu va respectati contractul puteti fi dat in judecata.
La judecata va faceti aparari, invocati si dvs aspecte care sa va ajute.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule/doamna, nu v-a pacalit nimeni, ati capatat experienta, o experienta pentru care ati platit un pret.
In final, avantajul este de partea dvs., stiti cum este, desteptul invata din propriile greseli.


Ce fel de raspuns e asta? E un cliseu de doi lei care nu aduce nimanui niciun fel de folos. O inselaciune trebuie pedepsita. Daca ati fi prins cu garda jos de niste escroci macar odata in viata, sunt sigur ca ati vrea sa fie trasi la raspundere (evident ca veti sufla si in iaurt data viitoare). Suntem intr-o tara cu legi slabe.

Citind comentariile de pe forumul asta, se cunoaste ca e o discutie "romaneasca" (am locuit in Anglia multi ani si stiu ce zic). Prea multe acuzatii si expresii de genul "taxa de credulitate" (ca sa nu ziceti prostie).

PS: Am fost si eu unul din patiti si singurul "fraier" care a depus plangere la politie (mi-au zis ca e important sa se adune la dosar mai multe plangeri). Altii au fost inselati de peste o mie de euro de ex. si nu au depus plangere consolandu-se ca o sa plateasca escrocii pana la urma, ca ii prinde karma si pe ei (consolare de doi lei). Suntem o societate fara simtz civic, o tara de "judecatori" :(
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu va inteleg frustrarea, hai sa zic dezamagirea sa sune mai frumos, dar fiecare are dreptul sa aleaga in viata cum si ce vrea sa fie, sa faca, sa se comporte. Sa stiti ca nu cred ca exista persoana care sa nu fi fost prinsa cu garda jos de niste escroci macar odata in viata. Dar NU asta este problema. Problema ESTE cum treci peste asta, adica viata este frumoasa totusi, merita traita, nu merita consumata cu ganduri negre si idei de razbunare.
Hai sa va spun altfel, in viata exista parti bune si parti rele (asa, zis, mai simplu). Partile rele au si ele rolul lor,,,, rol in evolutie, in dezvoltare, in educatie, in invatare si ...in aprecierea partilor bune.
Asta este sau face parte din viata. Te-ai pacalit o data, de doua ori, ,etc, gata, uita, treci mai departe. Asta pe scurt.
Aveti vreo satisfactie daca sunteti acid aici pe forum, cu altii decat cei care v-au pacalit pe dvs? Eu zic ca nu.
Si nu imi spuneti mie ca justitia din UK, exceleaza.
Iar cu continutul constitutiv al infractiunii de inselaciune (la care faceti trimitere) nu va mai iau, ca banuiesc ca nu vreti.

I se pare cuiva ca a fost pacalit ori victima unei infractiuni. Un singur raspuns: plangere la politie. E bun asa?
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2021
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Inselatorie agentie de modelling Cristi997 Cristi997 Buna ziua, In data de 17 noiembrie 2017 am fost abordat in zone AFI Cotroceni de o firma de recrutari de modelling numita Office Media International. Nu ... (vezi toată discuția)
Frauda pentru a semna un contract si a da o suma de bani - intrebare nerek nerek Buna ziua, nu o sa ma lungesc asa ca uitati problema mea, e vorba de frauda pentru semnarea unui contract si a da o suma de bani, intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Inselat de fostul patron mariucastoean mariucastoean buna ziua!Fostul patron a obtinut un credit pe numele meu cu un fluturas in care era trecut salariul mai mare,in complicitate cu o angajata a bancii,promitand ... (vezi toată discuția)