Buna ziua, nu o sa ma lungesc asa ca uitati problema mea, e vorba de frauda pentru semnarea unui contract si a da o suma de bani, intrebarea mea este urmatoarea: ce se poate face din punct de vedere legal si la ce avocat ar trebui sa apelez? Multumesc anticipat
Am fost abordat pe strada de un tip ce lucra pentru o agentie de modeling/casting si mi-au spus ca ei cauta modele pentru niste prezentari, am spus ca sunt interesat si m-a luat cu el la sediu sa ii las numarul.
Ajuns la sediu, mi s-a spus sa stau de vorba cu o colega ce mi-a luat un mic interviu in timp ce scria pe o fisa raspunsurile mele. Mi-a spus in mare parte ce mi-a spus si baiatul, adaugand ca voi fi recompensat cu niste sume minime de bani. Apoi, mi s-a cerut o taxa ce mi s-a spus ca reprezinta o garantie ca voi venii macar la o prezentare, prezentare la care acea suma platita imi va fi inapoiata (aici am avut prima suspiciune, niciodata nu s-a mentionat ca trebuie platit ceva), dar am platit, si a ramas ca voi fi contactat in 2 saptamani pentru o prezentare.
Am fost contactat a doua zi de cine e responsabil acolo, pentru un "interviu". Ma duc acolo si mi se spune ca am fost selectat eu si inca 2 baieti pentru a merge mai departe (a 2-a suspiciune, nu mi s-a spus ca banii sunt pentru posibilitatea de a face lucrul asta, mi s-a spus ca sunt o garantie ca voi fi prezent cand ma vor chema), mi-a explicat ce rol voi avea eu (model pentru produse/reclame) iar apoi mi s-a cere o suma de bani destul de ridicata (a 3-a suspiciune, suma care anterior nu a fost niciodata mentionata). Intreb pentru ce e suma si mi se raspunde ca pentru cursurile ce le voi urma (mers pe scena) si pentru profesori. Eram gata sa refuz, dar apoi mi-a spus ca am o reducere daca platesc integral sau ca am optiunea sa platesc in rate, mi-au spus ca ei nu sunt ca o banca si ca pot plati oricand vreau in termen de 1 an. Am fost de acord sa platesc in 3 rate, prima achitata pe moment iar celelalte 2 ulterior. Odata stabilit asta imi da contractul pentru a semna, la care inainte sa semnez intreb clar de 2 ori, daca pot plati urmatoarea rata dupa prima prezentare/reclama platita la care voi partecipa, la care femeia responsabila a fost de acord.
Dupa semnarea contractului, mi se cere sa fac cateva poze pentru album, fac pozele iar apoi mi se cere sa revin in alta zi pentru a finaliza sedinta foto cu alte poze (a 4-a suspiciune, de ce sa revin cand pot face pozele atunci).
Revin pentru a finaliza sedinta foto, si mi se spune ca trebuie sa achit inca o rata pentru a finaliza pozele.
Faptul acesta m-a indemnat sa scriu acest mesaj si sa cer sfatul unui avocat, inainte de semnarea contractului am intrebat si am stabilit clar ca a doua rata o voi da dupa prima prezentare sau reclama la care voi fi platit, unde a fost de acord. Insa ajuns sa fac pozele, mi s-au cerut alti bani iar acea femeie a negat faptul ca am stabilit sa platesc rata dupa ce voi fi platit din prima reclama/prezentare, sustinand ca acesti bani reprezinta costul pentru a prelucra pozele, fapt niciodata mentionat anterior.
Pe scurt, asta s a intamplat:
1) Am fost abordat pentru o prezentare de moda, mi s-a cerut sa vin la sediu si sa las numarul
2) Ajung la sediu, vorbesc cu o colega ce imi completeaza o fisa si imi cere o taxa si imi spune ca ea reprezinta o garantie, garantie care imi va fi returnata la prima prezentare la care ma voi duce
3) Ajung la interviu si mi se spune ca am fost selectat pentru a merge mai departe, niciodata nu mi s-a spus ca e vorba de o selectie, ci doar de o taxa pentru a se asigura ca voi fi prezent la eveniment
4) La interviu mi se cere sa platesc o suma de bani destul de ridicata, spunand ca reprezinta costurile pentru cursuri si profesori (suma care anterior nu a fost mentionata)
5) Am cazut la acord cu doamna ce mi-a dat contractul sa-l semnez ca a doua rata o sa fie platita dupa ce voi face prima prezentare/reclama platita, dupa care am semnat contractul si am achitat prima rata
6) Fac pozele, si mi se cere sa revin in alta zi pentru a le termina
7) Revin in alta zi, si mi se cere sa achit o suma din bani, suma care am fost de acord ca o sa fie platita dupa prima prezentare/reclama la care voi fi platit, insa doamna responsabila neaga faptul acesta, spunand ca aceste costuri sunt pentru prelucrarea pozelor, fapt niciodata mentionat anterior.
Mi se pare ca e vorba de frauda, am fost inselat sa cred unele chestii doar pentru a semna contractul si a plati o suma de bani, chestii care ulterior nu s-au adeverit deloc, ba chiar au fost opusul la ceea ce mi s-a spus. Cer un sfat aici, sa stiu ce imi recomandati sa fac in situatia de fata si la ce avocat ar trebui sa apelez, astept un raspuns, multumesc in avans.
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
cat ati platit pana acum ? ati citit ce scrie in contract ?
pe scurt, e teapa, macar nu mai dati bani si pe viitor.
s-au facut si plangeri penale in astfel de cazuri, dar nu stiu daca oamenii si-au primit banii inapoi.
Am cerut sa citesc contractul, fiind presat de moment l am citit repede, nu mi am dat seama ca acel contract este in favoarea lor, doar mi-a trezit o suspiciune cand pe contract scriau alte chestii decat cele spuse.
Pe scurt, inainte de semnarea contractului am facut o intelegere cu doamna responsabila acolo, sa platesc prima rata pe loc (500 lei) iar urmatoare rata dupa prima activitate platita, la care ea a fost de acord. Mi au facut cateva poze, dupa care mi au spus sa revin zilele urmatoare. Am revenit, dar mi s-au cerut alti bani sustinand ca acestia sunt necesari sa acopere costurile fotografului si a prelucrari pozelor respective, fapt niciodata mentionat anterior.
E vorba de principiu, de bani mai putin. Consider ca, aici am fost inselat, contractul l-am semnat doar pentru ca am facut acea intelegere cu doamna, altfel nu il semnam.
Vreau sa stiu ce pot face in situatia asta, in care doamna nu s a respectat de cuvant si mi-a cerut alti bani pentru a continua, sa nu mai spun ca decizia de a semna sau nu contractul mi a fost influentata de spusele si promisiunile doamnei.
P.S. a mai fost platita o taxa de 150 lei la "inscriere", la care nu s a mentionat ca o sa mai am de platit un total de 2.000 lei pentru a merge mai departe.
Credite srl
ramonateamo
buna.cit de credibil poate di un SRL care ofera credite sume ff mari de ex 200 000 lei si cere o garantie de 10 000 plus o rata care trebuie achitate inainte ... (vezi toată discuția)