avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate A_ana23

Activitate A_ana23

Nu știu unde ar fi mai indicat. La tribunal ar exista posibilitatea sa ii dea lui domiciliul copilului pentru ca are situația financiara mai buna? Pana acum doar eu am stat cu copilul, el fiind plecat și urmează sa plece în continuare. Nu are pretenția sa rămână la el copilul. Mulțumesc!
Bună ziua! Urmează sa divorțez de soțul meu de comun acord și avem un copil de 1 an și 8 luni. El nu dorește sa aibă drepturi asupra lui legale pt ca majoritatea timpului este plecat în străinătate. Ar putea face o cerere cum ca îmi cedeaza mie toate drepturile de decizie? Și încă ceva.. el deține un apartament modern, iar eu urmează sa ma mut cu copilul intr-o garsoniera în chirie. Ar putea acest lucru sa fie un impediment in alegerea domiciliului copilului? El este de acord sa rămână la mine. Oricum și pana acum eu am fost cea care s-a ocupat exclusiv de copil. Mulțumesc!
Mulțumesc! Am susținerea părinților și îmi sunt alături cu tot ce pot, dar nu mi se pare corect sa facă alte persoane ceea ce ar fi fost datoria lui și macar de nu își permitea, dar câștiga foarte bine și plata ii întra lunar în cont. Dacă se verifica contul și faptul ca el primește regulat aceasta suma, nu se poate face nimic în privința pensiei alimentare? Cât despre controalele de sarcina eu le fac regulat, dar din păcate nu e niciunul gratuit. Asigurarea medicala din România omânia nu acoperă nici măcar un consult fără ecograf.
Bună ziua! Sunt căsătorita din august 2020 și am rămas însărcinata, acum fiind în 5 luni. Nu am nici un venit din cauza ca nu se angajează femeile însărcinate, însă voi beneficia de indemnizatie crestere copil pe baza lunilor lucrate anterior. Soțul este plecat din tara și refuza sa trimita bani pentru întreținerea mea și controalele medicale pe motiv ca nu este obligat sa ma întrețină și zilnic sunt supusa violentei verbale, în trecut și celei fizice, amenințari cu bătaia, îmi cere sa plec din apartament spunând ca este al lui și nu am dreptul sa locuiesc aici. Are aceasta obligație sa ma întrețină cât timp eu nu am venit? Și pot obține o pensie alimentara mai mare în instanta, în caz ca nu ne înțelegem amiabil, având în vedere ca în tara are salariu minim și în mana primește 10.000 lei? Mulțumesc!