avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Sunt căsătorita din august 2020 și am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Sunt căsătorita din august 2020 și am rămas însărcinata, ...

Bună ziua! Sunt căsătorita din august 2020 și am rămas însărcinata, acum fiind în 5 luni. Nu am nici un venit din cauza ca nu se angajează femeile însărcinate, însă voi beneficia de indemnizatie crestere copil pe baza lunilor lucrate anterior. Soțul este plecat din tara și refuza sa trimita bani pentru întreținerea mea și controalele medicale pe motiv ca nu este obligat sa ma întrețină și zilnic sunt supusa violentei verbale, în trecut și celei fizice, amenințari cu bătaia, îmi cere sa plec din apartament spunând ca este al lui și nu am dreptul sa locuiesc aici. Are aceasta obligație sa ma întrețină cât timp eu nu am venit? Și pot obține o pensie alimentara mai mare în instanta, în caz ca nu ne înțelegem amiabil, având în vedere ca în tara are salariu minim și în mana primește 10.000 lei? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: A_ana23 , utilizator 14:20, 24 Martie 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu dovediti cat castiga, nu veti primi pensie mai mare.
e obligat sa va intretina, insa iar... daca nu dovediti cat castiga, pensia se va raporta la aceasta suma.
Buna ziua,
Sfatul meu este sa cautati ajutor in alta parte, cine stie unde vor ajunge aceste discutii dupa nasterea copilului daca nu aveti nici macar un an de casatorie si deja au inceput...

cautati ajutor la parinti, alte neamuri, prieteni... mergeti la controalele regulate legate de sarcina ( majoritatea sunt gratuite) si dupa nastere solicitati divortul ( asta puteti face si acum), stabilirea domiciliului copilului la dvs. si pensie alimentara ( si aici o sa fie greu, pot spune chiar imposibil, sa obtineti o suma mai mare daca in contract are trecut venitul minim).

Bafta si sarcina usoara!
Si, ca un fapt divers, Nu va intretinea pe dvs., ci copilul lui.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Sotii sunt obligatii sa isi ofere sustinere reciproca.

Relatia de cuplu este deteriorata, asadar, in ipoteza in care veti divorta, pensia de intretinere este in cuantum de 1/ 4 din venitul net realizat, iar in situatia in care nu este prestata o activitate remunerata, pensia va fi raportata la salariul minim pe economia nationala din statul de rezidenta.

Sotul poate fi obligat la plata a jumatate din sumele de bani investite pentru a sustine sarcina.

Apartamentul a fost dobandit in timpul casatoriei ?

Chiar daca nu a operat divortul, dupa nasterea copilului, veti putea solicita pensie de intretinere.
Pe cale de ordonanta presedintiala, pana la definitivarea divortului , poate fi incuviintat acest drept al minorului, de a beneficia de pensie de intretinere.
Mulțumesc! Am susținerea părinților și îmi sunt alături cu tot ce pot, dar nu mi se pare corect sa facă alte persoane ceea ce ar fi fost datoria lui și macar de nu își permitea, dar câștiga foarte bine și plata ii întra lunar în cont. Dacă se verifica contul și faptul ca el primește regulat aceasta suma, nu se poate face nimic în privința pensiei alimentare? Cât despre controalele de sarcina eu le fac regulat, dar din păcate nu e niciunul gratuit. Asigurarea medicala din România omânia nu acoperă nici măcar un consult fără ecograf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nenascut planurinoi planurinoi Buna ziua! In primul rand felicitari pentru activitatea desfasurata,va citesc zilnic postarile și azi am nevoie, la randul meu, de ajutorul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara parinti nedivortati annesis annesis Buna ziua, Nu am divortat , am un baietel de 1 an si 8 luni si sunt insarcinata. Sotul meu a plecat cu o alta femeie si nu ne ajuta financiar. Cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei alimentare ValentinTudor ValentinTudor Am fost casatorit 4 ani, in timpul acestei casatorii nascandu-se un copil. Am divortat, iar prin hotararea de divort s-a stabilit ca pensie alimentara suma de ... (vezi toată discuția)