avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara parinti nedivortati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara parinti nedivortati

Buna ziua,

Nu am divortat , am un baietel de 1 an si 8 luni si sunt insarcinata. Sotul meu a plecat cu o alta femeie si nu ne ajuta financiar.
Cum pot sa ii cer pensie alimentara daca nu suntem divortati?

Multumesc!
la fel, in instanta. cererea se depune la judecatoria de pe raza domiciliului dvs.
Daca nu munciti din pricina sarcinii, puteti sa ii cereti pensie si pt dvs.
Chiar daca sunteti sunteti sau nu casatoriti, parintele datoreaza intretinere copilului sau.

In timpul casatoriei se presupune ca parintii isi intretin copii.

Dvs veti solicita in instanta obligarea tatalui de a achita contributia la intretinerea copilului. Cota se va majora la nasterea celui de al doilea copil.
Cereti pensie pentru copil, pentru dv. daca e cazul si plata a jumatate din cheltuielile sarcinii si lauziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt căsătorita din august 2020 și am rămas însărcinata, ... A_ana23 A_ana23 Bună ziua! Sunt căsătorita din august 2020 și am rămas însărcinata, acum fiind în 5 luni. Nu am nici un venit din cauza ca nu se angajează femeile ... (vezi toată discuția)
Divort si custodia copilului S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Buna ziua! Pentru inceput vreau sa va descriu situatia in care sunt si sa-mi spune-ti ce as putea face.Sunt casatorit de 2 ani,sotia mea este insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Santajat Florin_2009 Florin_2009 Buna ziua. Fosta mea prietena mi-a dat vestea ca e gravida cu mine si ca daca nu-i dau bani de avort (3+ luni) face copilul si voi plati pensie alimentara (nu ... (vezi toată discuția)