avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Urmează sa divorțez de soțul meu de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Urmează sa divorțez de soțul meu de comun acord ...

Bună ziua! Urmează sa divorțez de soțul meu de comun acord și avem un copil de 1 an și 8 luni. El nu dorește sa aibă drepturi asupra lui legale pt ca majoritatea timpului este plecat în străinătate. Ar putea face o cerere cum ca îmi cedeaza mie toate drepturile de decizie? Și încă ceva.. el deține un apartament modern, iar eu urmează sa ma mut cu copilul intr-o garsoniera în chirie. Ar putea acest lucru sa fie un impediment in alegerea domiciliului copilului? El este de acord sa rămână la mine. Oricum și pana acum eu am fost cea care s-a ocupat exclusiv de copil. Mulțumesc!
Unde divorțați?
Nu știu unde ar fi mai indicat. La tribunal ar exista posibilitatea sa ii dea lui domiciliul copilului pentru ca are situația financiara mai buna? Pana acum doar eu am stat cu copilul, el fiind plecat și urmează sa plece în continuare. Nu are pretenția sa rămână la el copilul. Mulțumesc!
La notar nu se poate daca va înțelegeți pe tot.
Poate ar fi mai sigur la instanță mai ales dacă el nu poate merge la notar și riscati sa nu puteți divorța, pierzând și banii dati la notar.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nu se pune problema ca cel mic sa aiba locuinta la tata, deci nu aveti de ce va teme.
Adresati-va instantei cu cerere ca singura sa exercitati autoritatea parinteasca, iar el poate fi de acord prin intampinare.
Puteti obtine sau nu, ramane de vazut
apelati la avocat pt acest divort.
la notar nu puteti divorta daca nu vreti ca ambii sa exercitati autoritatea parinteasca.
Daca el nu vine la notar se pierd banii dati.
Deci, este exclus notarul.

În ce oraș va judecati?
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. doresc sa depun actele de divort. sotul este de acord si ... CristianaH CristianaH Buna. Doresc sa depun actele de divort. Sotul este de acord si el. Nu ne intelegem in ceea ce priveste custodia celui mic. Eu speram la o custodie comuna,sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil miram7 miram7 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri pentru situatia urmatoare: Sunt casatorita de 4 ani. pe parcursul casatoriei am achizitionat o ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna craciun15 craciun15 buna ziua asi dori sa stiu daca se poate ca in urma unui divort sa se stabileasca custodia comuna asupra copiilor acestia sa ramana in locuinta care sa ... (vezi toată discuția)