avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate Om tepuit

Activitate Om tepuit

Bună ziua
Dacă am făcut niște analize medicale și mi sa eliberat mai multe bunuri fiscale , firma angajatoare mi le poate deconta aceste bonuri fiscale.
Bonurile sunt sub 100 de lei.
Am solicitat factură și chitanță de la policlinica și mi a spus că nu poate să mai elibereze factură că a trecut mai mult de 30 de zile de la eliberarea bonului fiscal.
Bună ziua este legal că polițistul local împreună cu cel de la poliția rutieră să aibă aceași uniformă fără să fie inscripționat pe spatele cămăși daca este poliția rutieră și poliția locală.
Aceștia participând amândoi în intersecție cu cămăși asemănătoare fără să poți distinge cine ii polițist local și cine ii de la poliția rutieră.
Este legal ??

Este legal că mașinile de jandarmerie să aibă geamuri fumurii la șofer ??

Este legal ca un polițai sa vorbească la telefon in timp ce conduce??

Este legal că un polițist să aibă tatuaje pe mâini ieșite în evidență peste 40 % din brat în cămașă cu mânecă scurtă?

Este legal ca mașinile ministerului apărării să folosească sirenele când au un ambuteiaj in fața și stau in coloană și nu au misiune ??
Și unde vine inregistrat orele de muncă ale muncitorilor in fiecare lună??
Am să întreb doi inspectori de la ITM care i am chemat să îmi facă un flagrant pt muncă fără forme legale.
Cornel Vasile a scris:

Nu , intrucat in aplicatia REVISAL nu se inregistreaza durata timpului de munca efectiv lucrata de un salariat.

Dacă patroni ( firmelor de transport marfa) declară la ITM in revisal sau sistemul informatic faptul că angajații/tul lui lucrează doar 8 ore de luni până vineri și dacă angajați lui lucrează 13-15 ore pe zi de luni până Sâmbătă fără să fie plătite și declarate aceste ore suplimentare.
Poate fii considerat infracțiune : de fals în înscrisuri fals informatic.???
Stimate domn noi știm ce atribuții are in alte tari aici orice problemă trebuie sa mergem în instanță fapt care ,nu este drept .

Cei de la ITM trebuie denunțați la toate instituțiile posibile ,eu ii consider principali vinovați de emigrarea românilor și degradare socială la locul de muncă din România, abuzurile la 99,9 din toate firmele de transport marfa.
Pt că patroni ne tepuiec Și folosesc pt comiterea de infracțiuni, ilegalități

Trebuie să facem ordine în ITM și instituțiile statului care ne condamnă la degradarea socială .
Bună ziua dacă sesizez Inspectoratul teritorial de muncă la avocatul Poporului ,și comisia europeană prin mecanismul lor.
1.)trebuie să atașez eu legile încălcate de aceștia???

Repet orice soluție la orice problemă ITM ne da răspuns sa ne câștigăm drepturile in justiție la tribunal.
2.
Inspectorii ITM dacă verifica și constanta că angajatorul nu declară în revisal orele de muncă suplimentare și weekendurile și nici nu le plătește , aceștia nu au obligația de a sesiza poliția economică pt fals în declarații???
3).

Dacă patroni și firmele ne solicita sa încălcăm regulamentul european unde în comunitatea europeana trebuie să luăm repausul săptămânal normal in cabina fiind infracțiune în Franța ,ITM ce obligații are de ce nu ține sub control ilegalitățile din firmele de transport marfa internationale.???

Inspectorii ITM au voie să încurajeze sau consilieze firmele sa dea in judecată muncitori.???
Bună ziua pt a face un curs administrator imobile și a primi atestatul profesional ce nivel de studii trebuie să am,declar că am făcut 11 clase.
De asemenea pt funcția de cenzor este suficient un curs de contabilitate??
Bună ziua
Dacă contractul de muncă este semnat de alte persoane (dispecer, soțul administratorei firmei)decât administratorul firmei fără să îmi dovedească prin împuternicire sau drept de semnătură cine sunt în cadrul firmei și ce funcție dețin .poate interveni Nulitatea relativă a contractului.
Dacă sunt în perioada de probă la o firma care îmi solicită în permanență sa încalc legea , indicatoarele de circulație,nu îmi permite recuperarea orelor de repaus și mă obligă să iau repausul in camion care este Infracțiune in Franța fiind un fenomen greu de oprit.
Mă obligă să fac trafic internațional ilegal de deșeuri.

Am plecat de la firma prin demisie cf art 31 codul muncii.
Acum firma nu mi a dat salariile și îmi cere 2500€ despăgubiri pt PENALITĂȚI că am plecat și lăsat camionul unde m am înțeles.
Se poate i
A dat răspuns că a aplicat sancțiuni împotriva firmei(2 ITM,1-isctr) in rest o zis sa ne judecăm pt drepturile salariale.
Și că a încălcat legislația privind timpul de odihnă, detașare,și înregistrarea timpilor de condus a angajaților.

POPA GHEORGHE a scris:

Ce raspuns ati primit de la institutiile sesizate ?
Calcand legea, chiar daca primiti o dispozitie scrisa, sunteti si dvs. responsabil si puteti suferi rigorile legii.
Daca firma v-a dat in judecata, prezentati instantei, dovezile prin care vi s-a cerut sa incalcati legea.

Am lucrat la o firma că șofer profesionist și mi am dat demisia în perioada de probă firma acum imi cere daune de 2500€
Firma mi a solicitat să mă duc la o încărcare pe contrasens aprox 12 km dus și alți 12 km întors și să intru pe interzis drumul fiind între 2,5m și 3,5 metri lățimea camionului fiind de 2,5 metri.
Firma mă obligă să încalc regulile de circulație,AETER,și să fac trafic internațional cu deseuri ilegal.
Firma îmi solicita sa nu recuperez orele de odihna obligatori aprox 21 ore la fiecare 3 săptămâni.
Am sesizat ITM și ISCTR,poliția Belgia, Franța,Spania.
A luat 2 amenzi de la ITM și de la ISCTR firma acesta după aia m a dat în judecată firma pentru daune materiale de 2500€ și el nici nu mi-a plătit diurna și drepturile salariale.
Și eram in perioada de probă.
Nulitatea absolută când intervine ? Sau ce ii de făcut dacă îmi ordonă să încalc legea sa comit infracțiuni grave și eu nu execut ordinele și îmi dau demisia în perioada de probă.