avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă patroni ( firmelor de transport marfa) declară ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă patroni ( firmelor de transport marfa) declară la ITM ...

Dacă patroni ( firmelor de transport marfa) declară la ITM in revisal sau sistemul informatic faptul că angajații/tul lui lucrează doar 8 ore de luni până vineri și dacă angajați lui lucrează 13-15 ore pe zi de luni până Sâmbătă fără să fie plătite și declarate aceste ore suplimentare.
Poate fii considerat infracțiune : de fals în înscrisuri fals informatic.???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:22, 16 August 2021
Nu , intrucat in aplicatia REVISAL nu se inregistreaza durata timpului de munca efectiv lucrata de un salariat.
Și unde vine inregistrat orele de muncă ale muncitorilor in fiecare lună??
Am să întreb doi inspectori de la ITM care i am chemat să îmi facă un flagrant pt muncă fără forme legale.
Cornel Vasile a scris:

Nu , intrucat in aplicatia REVISAL nu se inregistreaza durata timpului de munca efectiv lucrata de un salariat.

Orele lucrate efectiv apar in pontaj .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua dacă sesizez inspectoratul teritorial de muncă la ... Om tepuit Om tepuit Bună ziua dacă sesizez Inspectoratul teritorial de muncă la avocatul Poporului ,și comisia europeană prin mecanismul lor. 1.)trebuie să atașez eu ... (vezi toată discuția)
Pontarea orelor suplimentare lilly11a lilly11a Buna, am o nelamurire. Numai ce am avut un control de la itm si mi s-a spus sa depun pontajele cu orele efectiv lucrate de oameni, asta incluzand si cele ... (vezi toată discuția)
Ore muncite pe saptamana tulceanul tulceanul spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; ... (vezi toată discuția)