avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate Alex_toma3

Activitate Alex_toma3

Pai am făcut gard nou roata împrejur,renovat casa ,trotuare,mobila noua în casa și în grajd ,covoare,etc cam tot
Ea vrea sa ma deie afara fiindcă nu ii mai convine de mine ,ca să saturat de mine și de copii mei
Unde sa ma duc cu copii dacă eu aici am muncit și am făcut pe lângă casa
A vrut sa îmi facă acte dar a zis ca tot mie îmi rămâne dacă ea moare dar vad ca să schimbat

gi-jane2 a scris:

Nu aveti dreptul la casa.
Ce ati facut pe langa casa mai exact?

Un sfat va rog
Bună ziua s dori sa stiu dacă sunt certata cu mama mea și ea vrea sa ma deie afara fiindcă neam certat s-o eu care iam muncit iam făcut pe lângă casa tot ce era necesar fără a îmi da acte ,menționez ca casa ia fost data ei când a divorțat de tatăl meu ,instanta a hotărât ca ii lasă ei casa cu condiția ca are copii
Eu risc sa fiu data afara, am dreptul și eu la casa sau nu ?
În acesta situație ce pot face ?
Bună ziua ce pot face ca să recuperez majorarea pensiei alimentare de 5000 de lei cu tot cu cheltuielile de judecata tatal meu a fost pus sa îmi.platească câte 350 de lei lunar și 5000 de lei majorarea și nu a respectat hotărârea și îmi trimite doar 500 de lei pe luna
Și am făcut o cerere către ministerul justiției ce pot face dacă am primit asta prin e-mail:
Nr. 78258/2021 din 17.01.2022

Contact - Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară Serviciul cooperare judiciară internaţională în materie civilă şi comercială; email ddit@just.ro Fax 0372041079,

site internet www.just.ro, Cooperare judiciară internaţională

alexelalex65@gmail.com

Judecătoria Botosani

Jud. Botosani

Dosar nr. 765/193/2020

Ref.: Regulamentul nr. (CE) 4/2009 al Consiliului privind competenţa, legea aplicabilă, recunoaşterea şi executarea hotărârilor şi cooperarea în materie de obligaţii de întreţinere, aplicabil din 18.06.2011; Legea nr. 36/2012

În continuarea corespondenței noastre din 13.09.2021 referitor la obținerea informațiilor în legătură cu adresa și existența veniturilor debitorului obligației de întreținere, transmitem, alăturat, prin poştă, numai instanţei, la dosarul nr. 765/193/2020, răspunsul primit de la Ministerul Justiţiei din Italia (346/2012P, 2213 din 17.01.2021) din care rezultă adresa debitorului şi faptul că acesta realizează venituri şi deţine bunuri în Italia.

În măsura în care solicitaţi recuperarea creanţei din Italia, urmează să transmiteţi la Ministerul Justiției actele menționate în adresa noastră nr. 78258/2021 din 19.08.2021.

Director

Direcţia drept internaţional şi cooperare judiciară
Discuție Bani de liceu
Bună seara!
Da am 18 ani si sunt ele in clasa a 12a so continui școala mai pot face pentru bani de liceu?
Si daca da ,care ar fi actele mesaje sa inteleg ca nu sar mai duce mama ,ar trebui eu sa fac actele?
Nu are bunuri în România, am inteles ca are casa in Italia in localitatea Cinisello
Am depus o cerere la Ministerul Justiției și mia spus că sa trimit tot ce stiu despre el, si ca daca il localizeaza eu imediat sa trimit la ei copie după hotărârea judecătorească cu ștampila definitivă,tabelul cu restantele din urmă si inca ceva de completat si mia zis prin email ca il poate executa in Italia

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dosarul penal e un fel de frectie la picior de lemn,nu o sa fie condamnat iar soluționarea va dura ani de zile.Trebuie să apelezi la un executor judecătoresc,plangerea penală este ultima varianta în cazul în care executorul nu dentifica bunuri care să fie executate silit.

Bună seara!
Tatăl meu nu vrea sa imi dea majorarea din urmă 5000 de lei și e înștiințat
As vrea sa ii fac dosar penal fiindca nu imi mai da bani deloc
Cat timp durează pentru a i se da o pedeapsă?
Cat timp sta dosarul la parchet ?
Poate sa faca pușcărie pentru neplata pensiei alimentare?
Pe 5 august

gi-jane2 a scris:

Cand ai primit hotararea ?

Are casa in Italia am facut rost de nr Lui al nevestei lui si am aflat ca are casa in Milano localitatea Cinisello
As vrea sa vad poate il sperie politia si imi ca da banii ca el mia zis la început ca o sa imi dea ca nu-i problema de bani iar apoi mama lui a zis ca ea e cu banii ca ea imi punea la posta si ca o sa imi dea din septembrie câteva milioane ca sa se acopere ca pot sa ma duc unde vreau eu ca ea imi da cât vrea si ca banii din urmă nu o sa ii primesc

gi-jane2 a scris:

daca nu are bunuri in Romania, nu prea aveti ce face decat sa acceptati sa va dea cu taraita.
Puteti sa ii faceti si plangere, dar nu o sa rezolvati asa.

Bună seara!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat bun sunt un elev în clasa a12a si am 18 ani
În data de 28.01.2020 eu împreună cu mama mea fiindca eram minor ea ma asista am.deschis in instanță un dosar pentru majorarea pensiei alimentare de întreținere eu având nevoie la școală de cele necesare si m-am judecat timp de 1 an si 8 luni ,abia după acest timp am primit hotărârea in care tatăl meu a fost pus sa imi plateasca 1/4 din salariul minim pe economie in România adică 347 lei lunar si sa imi dea din urmă majorarea 5000 de lei iar el.nu vrea deloc sa imi dea banii
Menționez că el lucrează în Italia de mult timp dar nu stiu unde si nu am nimic o macar nr de telefon zis scris pe fb si mia zis la început ca are de unde sa imi dea iar apoi nu a mai zis nimic ca cică o sa imi dea din septembrie cate 500 de lei ca sa se compenseze
Ce As putea sa fac sa pot recupera banii
Sa ma duc la poliție ca sa faca pușcărie daca nu vrea sa imi dea banii eu am nevoie înceapă școală trebuie să plătesc transportul sa iau haine etc
Ajutatima va rog
Răspuns la discuția Majorare pensie alimentara
Da e din comuna, si mama lui stie tot despre el
Are nr de telefon adresa lui si unde lucrează stie cam totul

Emilika40 a scris:

gi-jane2 a scris:

Ziceti ca a zis politia ca o cheama pe ma-sa, nu are femeia nicio treaba cu pensia .

Poate e localitate mai mică, gen comună/sat, unde polițiștii cunosc pe toată lumea și s-or fi gândit că vorbește ea cu fiu-său.