avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dosar penal pentru neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dosar penal pentru neplata pensiei alimentare

Bună seara!
Tatăl meu nu vrea sa imi dea majorarea din urmă 5000 de lei și e înștiințat
As vrea sa ii fac dosar penal fiindca nu imi mai da bani deloc
Cat timp durează pentru a i se da o pedeapsă?
Cat timp sta dosarul la parchet ?
Poate sa faca pușcărie pentru neplata pensiei alimentare?
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2021
Alex_toma3, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:46, 23 August 2021
Dosarul penal e un fel de frectie la picior de lemn,nu o sa fie condamnat iar soluționarea va dura ani de zile.Trebuie să apelezi la un executor judecătoresc,plangerea penală este ultima varianta în cazul în care executorul nu dentifica bunuri care să fie executate silit.
Nu are bunuri în România, am inteles ca are casa in Italia in localitatea Cinisello
Am depus o cerere la Ministerul Justiției și mia spus că sa trimit tot ce stiu despre el, si ca daca il localizeaza eu imediat sa trimit la ei copie după hotărârea judecătorească cu ștampila definitivă,tabelul cu restantele din urmă si inca ceva de completat si mia zis prin email ca il poate executa in Italia

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dosarul penal e un fel de frectie la picior de lemn,nu o sa fie condamnat iar soluționarea va dura ani de zile.Trebuie să apelezi la un executor judecătoresc,plangerea penală este ultima varianta în cazul în care executorul nu dentifica bunuri care să fie executate silit.

Dosarul penal ar trebui sa fie supravegheat de avocat pentru a avea șanse.
Avocatul va analiza situația înainte de a face ceva.

Trebuie dovedita reaua-credinta pentru a se ajunge la condamnare.

Practica parchetelor si a instantelor poate fi insa diferita de la localitate la localitate.

Durata fazei de urmărire penala poate fi de un an sau mai mult.
Va trebuie avocat deosebit de abil ca sa stie sa urgenteze cazul.

Ar fi bine sa încercați o executare silită.
Ultima modificare: Luni, 23 August 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchisoarea cu suspendare GMarilena GMarilena Buna ziua.M-am judecat cu fostul sot pt neplata pensiei de intretinere,cu cateva zile in urma acesta a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare.Va ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de executare silita gyandy gyandy Buna ziua.Am deschis la biroul executorului judecatoresc in baza unui titlul executor investit de instanta un dosar de executare silita.Acesta este in curs de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava cu pierderea unui organ. nija_val nija_val o persoana mi-a dat cu piciorul in testicule intentionat fara motiv si am avut nevoie de operatie,iar unul din testicule a trebuit sa mi-l extirpeze din cauza ... (vezi toată discuția)