Buna ziua.Am deschis la biroul executorului judecatoresc in baza unui titlul executor investit de instanta un dosar de executare silita.Acesta este in curs de executare.Debitorii sunt insolvabili in urma adreselor trimise catre autoritatile in drept dar foarte solvabili in realitate. Vreau sa angajez prin contract un avocat care este specializat in cercetarea insolventelor rele/nereale.Aceasta cheltuiala facuta prin contract/chitanta pentru dosar nr.X de executare este acceptata de executor si deci implicit de legislatie ca o cheltuiala de executare si deci recuperabila de la debitori???.Deasemeni eu neavand cunostinte juridice daca solicit o consultatie juridica pe tema executarii in cauza,in curs de executare,costul acesteia este decontat de debitor ? Deoarece aproape au trecut cei 3 ani de la decizia instantei din titlul executor pentru creanta si aceasta se recupereaza foarte greu (din pensia debitorilor) eu pot schimba biroul executorului judecatoresc cu unul mai eficient ??? Multumesc
Dvs puteti schimba executorul, insa nu cred se poate pune problema unei "eficientizari" a procesului de recuperare, atata timp cat singurul venit al debitorilor este pensia.
Costurile unui avocat specializat in cercetarea insolventelor rele/nereale nu vor fi decontate de debitori in cadrul acestui dosar de executare. Dvs teoretic puteti recupera doar suma precizata in titlul executor + dobanzile legale + avansul inmanat executorului.
Executorul judecatoresc nu poate executa decat suma dispusa in titlul executoriu
Pentru recuperare alte sume,aveti dreptul sa formulati actiune separata impotriva debitorului
Aveti dreptul sa schimbati executorul judecatoresc,daca exista mai multi executori judecatoresti responsabili in localitatea de domiciliu a debitorului dvs
Atentie sporita daca debitorul este insolvabil,exista posibilitatea sa nu poata fi invocata reaua credinta si ineficienta executorului judecatoresc ci,abilitatea debitorului de a se sustrage executarii silite
Multumesc ptr raspuns.Realitatea adevarata este ca nu sunt insolvabili ci din contra.Suma ce reprezinta creanta este foarte mare,cu 5 zerouri si in euro.Procesul a fost pe parcursul a 8 ani in care au instrainat proprietatile si veniturile cu buna stiinta.Deaceea este buna exprimarea ,,abilitatea debitorului de a se sustrage executarii silite".Nu stiu daca in justitie exista vreun articol de Cod Civil care sa o defineasca sau sa o condamne ? ? La fel ,,reaua credinta" este in vreun articol de lege ?? Daca nu ,degeaba am obtinut titlul executor....
Sa inteleg ca se poate face un proces civil,care dureaza....,in care sa invoc reaua credinta/abilitatea debitorilor ? Dar cum, daca executorul nu a gasit decat o pensie minima, cum poate unjudecator sa gaseasca ceva cand si el cere aceleasi relatii de la aceleasi autoritati ?
Multumesc pentru raspuns.Se pare ca mai bine este sa fii debitor decat creditor.Legea apara debitorii.Dovada este ca fiecare executor are cel putin un dulap plin cu dosare nerezolvate pe motiv de insolventa debitor,insolventa falsa fata de realitate sau mai corect numarul dosarelor nerezolvate este mai mare decat cele rezolvate.Ce nu inteleg este de ce nu exista o metodologie pentru astfel de falsi insolventi ? sau exista dar nu o spune nimeni.Eu vreau sa gasesc un avocat bun care sa aibe ac si pentru un astfel de cojoc ? Chiar nu exista ?
Imi pare rau, dar asa stau treburile in Romania anului 2014 - stat membru UE.
Si mai tare regret ca ati observat acest lucru "pe banii dvs" ... insa stiti zicala "Fiecare sut in fund e un pas inainte".
Nu cred ca mai are sens ca cautati avocati ... veti pierde bani, timp ... si totul pt nimic.
Canalizati-va energia catre ceva contructiv, pozitiv, nu catre procese.
Executarea silita
Mirelab62
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Ma aflu in calitatea de creditor intr-o procedura de executare silita (detin o hotarare definitiva si ... (vezi toată discuția)