avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Ma aflu in calitatea de creditor intr-o procedura de executare silita (detin o hotarare definitiva si irevocabila executorie). Din pacate executorul judecatoresc imi da impresia ca tergiverseaza procedura de executare :( si nu initiaza nici un demers cu toate ca eu starui si insist in scris prin e-mailuri si faxuri.
Cum as putea sa-mi conving (in scris) executorul judecatoresc sa ugenteze dispozitiile cuprinse in titlul executoriu? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Mirelab62 , utilizator 00:24, 11 Iulie 2015
Pentru a va informa temeinic referitor la actele si actiunile desfasurate de executor,programati intrevedere,parcurgeti dosarul
Daca obsevati ca in dosar nu au fost desfasurate acte de catre executor,analizati oportunitatea schimbarii acestuia
ynocentta a scris:

,analizati oportunitatea schimbarii acestuia

Da? Si daca i-a platit onorariu, ce face?
trandafir2 a scris:


Si daca i-a platit onorariu, ce face?


Daca executorul nu a desfasurat acte si actiuni pentru demararea executarii silite,creditorul poate solicita restituirea titlului executoriu si a onorariului achitat

Pentru a-mi putea intelege nemultumirea o sa va relatez o parte din cursul dosarului de executare:
Detin o hotarare din 10 decembrie 2012 care dupa un recurs pe data de 17 septembrie 2013 a devenit irevocabila. Am solicitat serviciile unui executor judecatoresc pentru punerea in aplicare a celor doua titluri executorii. Obligatiile din titlurile executorii erau de a-mi lasa in deplina proprietate si linistita posesie o suprafata de teren si de a-mi achita o suma de bani cu titlul de cheltuieli de judecata - fond si recurs. Deschiderea dosarului de executare silita a fost facut la data de 24.02.2014. Pe data de 04.03.2014 executorul judecatoresc a dispus infiintarea popririi asupra conturilor bancare pt recuperarea banilor pt cheltuielile de judecata.
Dupa poprire atat banii pt cheltuielile de judecata cat si onorariul executorului judecatoresc au fost recuperati, insa debitorul a deschis un nou proces pt suspendarea executarii. Dosarul a fost judecat in regim de urgenta iar suspendarea a fost respinsa. Din luna martie si pana in septembrie atat eu cat si avocatul meu am staruit pentru continuarea executarii iar executorul judecatoresc nu raspundea nici la adresele avocatului dar nici telefoanelor mele, ba mai mult avocatul ia facut adresa si la camera executorilor judecatoresti Suceava.
Pe data de 04.09.2014 am mers la biroul executorului pt a cere lamuriri iar acesta mi-a indicat sa formulez o cerere pe care sa o adresez instantei de executare pt a fi autorizata sa indeparteze pe cheltuiala debitorului toate bunurile.
In data de 30.01.2015 a fost judecata cererea iar actiunea a fost admisa astfel incat toate bunurile de pe terenul respectiv sa fie indepartate pe cheltuiala debitorului. Intr-un final dupa 5 luni (pe data de 24.06.2015)am primit hotararea redactata pe care am transmis-o executorului cu rugamintea de a respecta dispozitiile cuprinse in titlul executoriu. Din acel moment am tot staruit in scris prin e-mailuri si fax-uri trimise catre domnul executor pentru a ma pune cat mai repede in posesia terenului dar ma lovesc de pasivitatea si indiferenta acestuia, refuza eventuale intrevederi si nu accepta sa-i adresez intrebari legate de actiunile intreprinse pt buna desfasurare a executarii, recomandandu-mi sa am rabdare.
- Este normal ce se intampla?
Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie.
- Cat timp este valabila o hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila? (pt ca in cazul expirarii mi-ar fi groaza sa mai investesc timp bani si sanatate pt alte procese)
- In situatia mea, in cat timp expira contractul de executare?exista un termen in care ar trebui sa ma incadrez in ceea ce priveste executarea?
- Cum ar trebui sa procedez pt urgentarea executarii?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura executarii... desucheata desucheata Buna seara! Am obtinut o hotarare irevocabila care imi ofera dreptul sa execut un imobil pentru a obtine suma de bani cuvenita, admisa si ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari goe_07 goe_07 Asociatia de proprietari in ianuarie 2011 a obtinut hotarare definitiva si irevocabila prin care obliga proprietarul unui apartament la plata de restante ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu simona35 simona35 Pot investi cu formula executorie o decizie penala data in apel, recursul fiind respins? Sau trebuie sa investesc decizia data pe fond? Care ar fi procedura? (vezi toată discuția)