avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dosar de executare deschis-prescriere creanta
Discuție deschisă în Executare silită

Dosar de executare deschis-prescriere creanta

Buna ziua. In urma deciziei pronuntate de ICCJ Bucuresti s-a dat hotarare/decizie definitiva si irevocabila prin care debitorii (3) in solidar au de plata o creanta reprezentata printr-o suma definita bine, precizata in termeni juridici. Cu aceasta decizie deoarece debitorii nu au achitat nici un leu m-am adresat unui birou de executor judecatoresc care a investit-o prin instanta si a trecut la indeplinirea titlului executor prin executare silita. Dupa trimiterea a numeroase adrese oficiale catre banci si administratii financiare nu s-au gasit ca sursa de venit decat pensiile ce le primesc respectivii debitori.Desi in realitate cei 3 debitori sunt mai mult decat solvabili din punct de vedere al actelor oficiale sunt insolvabili cu exceptia pensiilor care nu pot fii ascunse .
Deci dosarul este in curs de executare,executare care consta in recuperarea creantei prin retinere din pensie,respectiv timp de 35 ani de acum incolo,nici nu stiu daca eu sau ei mai traim pana atunci ?! Marea intrebare este legata de faptul ca peste 10 zile se indeplinesc 3 ani de la decizia titlului executor data de instanta si eu in calitate de creditor nu mi-am primit creanta.Eu cred ca acest titlu executor nu se prescie dupa 3 ani pentru ca eu m-am adresat executorului judecatoresc sa-l puna in aplicare iar acesta nu a gasit legal decat o singura sursa de venit executabila,respectiv pensia,mai precis o cota din pensie.Cred ca logic titlul executor se incheie cu ultima plata din creanta ,chiar daca aceasta va fii peste...35ani ?! Deci daca titlul executor este in curs de executare el nu se prescrie dupa cei 3 ani de la emitere ? Da sau nu ? Cu multumiri deosebite.
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 18:48, 25 Noiembrie 2014
Daca s-a inceput executarea silita impotriva debitorilor dvs., da, aveti dreptate, suma respectiva nu se prescrie, termenul de prescriptie fiind intrerupt de executare; insa, fiti foarte atent, trebuie sa urmariti executarea silita permanent, pana la recuperarea ultimului banut datorat, asta insemnand ca din 6 in6 luni sa faceti catre executor cerere prin care sa aratati ca va mentineti cererea de executare silita si insistati in aceasta...cine stie, daca intre timp, vor mai iesi la suprafata si alte bunuri ale debitorilor dvs. care pot fi executate silit!?
Multumesc ptr raspuns. S-a mai ivit o intrebare logica.Deoarece creanta este mare si recuperarea indelungata,estimata la 35 ani,numai din pensia deditorilor,ce se intampla daca eu mor intre timp (ar insemna sa traiesc vreo 110 ani) ( si debitorii cam 100 ani),logic ar fii ca dosarul sa fie continuat de mostenitorii mei si debitorii sa fie mostenitorii actualilor debitori,daca acestia ar prelua si debitul ??? si mai complicat .....si daca biroul executorului judecatoresc mai exista. Deci in 3ani se pot intampla multe dar in 35 ani ! Ati spus ca din 6 in 6 luni trebuie staruit.Corect si logic.Am spus ca sunt solvabili in realitate dar insolvabili din punct de vedere juridic,au instrainat tot inainte de inceperea dosarului de executare. Eu pot sa angajez un avocat care sa se ocupe de executare din punct de vedere juridic,sa ,,staruie in realizarea/finalizarea executarii silite" si pot angaja o societate de recuperare creante care are in componenta si un compartiment de detectivi-investigatori de insolventi falsi?? Da sau nu ? Daca da aceste cheltuieli avansate/facute de mine sunt recunoscute (in baza contractelor si chitantelor de plata cu specificarea ,,pentru dosarul de executare nr..de la executor ) de catre executor si implicit de justitie ca fiind cheltuieli de executare,in dosarul nr..., recuperabile de la debitori ?????.Multumesc
Si inca o intrebare tot logica si as vrea un raspuns ,daca justitia a prevazut si asa adica:
-Executorul este limitat sa caute doar daca debitorul din dosarul de executare silita are trecuta pe numele sau o proprietate,la fisc/la cadastru,daca are cont deschis la o banca,daca are in proprietate un autovehicol si ce venituri are declarate la organele in drept. Deci daca nu vrea nu declara ca are venituri,daca a avut o proprietate o instraineaza mascat/numai in acte,daca are un cont in banca il desfiinteaza.Singurul lucru care nu poate fii desfiintat este pensia (sau poate da si nu stiu eu).Dar debitorul are un nivel de trai cu mult peste valoarea pensiei.El traieste intr-o vila cu piscina,se imbraca,mananca bine,cumpara medicamente,conduce un automobil de lux,are o firma (bineinteles insolvabila si fara venituri la fisc),sotia nu lucreaza,copiii la fel si in final el traieste si intretine familia din...pensie si nu-l deranjeaza ca este diminuata cu procentul X pentru returnarea creantei in 35 ani.Deci spun aceste lucruri pentru ca nu cred ca justitia nu are ac si de un astfel de cojoc.Inseamna ca eu de exemplu am obtinut dupa 8 ani de/prin justitie acest titlu executor care nu are o valoare reala.nu are o putere in realitate este o decizie nr.X,pe care o pun in rama pe perete.
Exista vreo solutie juridica pentru ca executorul are limite juridice,el daca gaseste ceva pe numele debitorului are putere sa execute acel ceva,dar daca debitorul a instrainat si traieste numai cu aer,nu are ce face,chiar daca si el constata (numai in plan personal) ca debitorul este fals insolvent.Legea spune ceva in sensul dreptatii si corectitudinii pentru creditor ???
1. "Investitia" cu firma de detectivi nu va fi decontata de debitori, nefacand parte din executarea silita.
2. Legat de "decizia nr. X, pe care o pun in rama pe perete" cu parere de rau, dar cam asa este.
Daca dvs. sau debitorii decedeaza, executarea se poate continua de mostenitorii dvs. si mostenitorii lor! Daca veti angaja avocat pentru executare, banii de pe chitante (onorariul avocatului) se poate recupera de la debitor! Cat despre hotarare, este cam situatia descrisa de dvs., executorul are anumite limite fixate de lege!

Alte discuții în legătură

Probleme executare silita gyandy gyandy Buna ziua, Am deschis un dosar de executare silita la un executor judecatoresc care este in curs de desfasurare, Partile ce sunt debitori in solidar ai ... (vezi toată discuția)
Preluare executare silita in curs de desfasurare gyandy gyandy Buna ziua, Am deschis un dosar de executare silita la un executor judecatoresc care este in curs de desfasurare, Partile ce sunt debitori in solidar ai ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de executare silita gyandy gyandy Buna ziua.Am deschis la biroul executorului judecatoresc in baza unui titlul executor investit de instanta un dosar de executare silita.Acesta este in curs de ... (vezi toată discuția)