avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dosar de executare deschis-prescriere creanta
Discuție deschisă în Executare silită

Dosar de executare deschis-prescriere creanta

Buna ziua. In urma deciziei pronuntate de ICCJ Bucuresti s-a dat hotarare/decizie definitiva si irevocabila prin care debitorii (3) in solidar au de plata o creanta reprezentata printr-o suma definita bine, precizata in termeni juridici. Cu aceasta decizie deoarece debitorii nu au achitat nici un leu m-am adresat unui birou de executor judecatoresc care a investit-o prin instanta si a trecut la indeplinirea titlului executor prin executare silita. Dupa trimiterea a numeroase adrese oficiale catre banci si administratii financiare nu s-au gasit ca sursa de venit decat pensiile ce le primesc respectivii debitori.Desi in realitate cei 3 debitori sunt mai mult decat solvabili din punct de vedere al actelor oficiale sunt insolvabili cu exceptia pensiilor care nu pot fii ascunse .
Deci dosarul este in curs de executare,executare care consta in recuperarea creantei prin retinere din pensie,respectiv timp de 35 ani de acum incolo,nici nu stiu daca eu sau ei mai traim pana atunci ?! Marea intrebare este legata de faptul ca peste 10 zile se indeplinesc 3 ani de la decizia titlului executor data de instanta si eu in calitate de creditor nu mi-am primit creanta.Eu cred ca acest titlu executor nu se prescie dupa 3 ani pentru ca eu m-am adresat executorului judecatoresc sa-l puna in aplicare iar acesta nu a gasit legal decat o singura sursa de venit executabila,respectiv pensia,mai precis o cota din pensie.Cred ca logic titlul executor se incheie cu ultima plata din creanta ,chiar daca aceasta va fii peste...35ani ?! Deci daca titlul executor este in curs de executare el nu se prescrie dupa cei 3 ani de la emitere ? Da sau nu ? Cu multumiri deosebite.
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 18:48, 25 Noiembrie 2014
Imi pare rau ca trebuie sa il contrazic pe dl av mmoceanu ...
In functie de valoarea creantei pe care o aveti de recuperat se poate discuta mult pe tema continuarii executarii de catre mostenitori... acceptarea sub beneficiu ... Mostenitorii dvs mai mult ca sigur ca vor dori sa continue demersurile, insa mostenitorii debitorului nu e sigur ca vor accepta mostenirea (daca va exista).
Rog a se vedea si : [ link extern ] .
Ganditi-va doar ca presupusa mostenire - in discutie - va putea fi lasata de ex. de catre defunct norei, nu fiului sau - ceea ce pe dvs nu va avantajeaza cu nimic, insa fiind "protejata" de executare.
Partea cu cheltuielile ocazionate de un avocat suna bine ... insa daca nu descopera (nici el) altceva decat pensiile ... Iar avocatul nu lucreaza cu plata la final, deci dvs avansati ònorariile, iar apoi mai vedeti daca ii recuperati sau nu .

Rog utilizatorul cristi111us sa fie atent la "nuante"; raspunsul meu a fost (partial) urmatorul: "executarea se poate continua de mostenitorii dvs. si mostenitorii lor"; asadar, "se poate", deci nu este obligatoriu, ceea ce este echivalent cu ceea ce a aratat utlizatorul respectiv!
Da este logic si corect plus ca realitatea asa va fii.Un debitor care apeleaza la insolvabilitatea intentionata stie ce face si ce are de facut,mai ales daca valoarea creantei are 5 zerouri in euro.Si am constat ca sunt mai multe solutii practice care favorizeaza debitorii si mult mai putine chiar spre zero care sa ajute creditorul sa obtina ce instanta a hotarat irevocabil.Chiar azi desi titlul executor este blindat de stampile si obligatii de ajutor la implinirea lui, sunt vorbe goale.Nici o autoritate nu te ajuta ascunzandu-se dupa legea 677/2001 si daca vrei sa afli ceva evident si public,te trimite in instanta,de unde de fapt vii cu stampila ca trebuie sa te ajute. Exemplu: datornicii au subinchiriat prin metoda contractului de asociere in participatiune un spatiu comercial dat lor de stat prin inchiriere.Din acesta subinchiriere relizeaza venituri,dar executorul nu le poate executa ca nu stim datele si firma din contractul de asociere.politia economica raspunde...legea 677/2001.
Perfect de acord cu ultima dvs remarca "executarea se poate continua de mostenitorii dvs. si mostenitorii lor"; asadar, "se poate", deci nu este obligatoriu".
Imi cer scuze daca formularea nu a fost cea mai fericita si a lasat loc la interpretari si "nuante".
Toata stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme executare silita gyandy gyandy Buna ziua, Am deschis un dosar de executare silita la un executor judecatoresc care este in curs de desfasurare, Partile ce sunt debitori in solidar ai ... (vezi toată discuția)
Preluare executare silita in curs de desfasurare gyandy gyandy Buna ziua, Am deschis un dosar de executare silita la un executor judecatoresc care este in curs de desfasurare, Partile ce sunt debitori in solidar ai ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de executare silita gyandy gyandy Buna ziua.Am deschis la biroul executorului judecatoresc in baza unui titlul executor investit de instanta un dosar de executare silita.Acesta este in curs de ... (vezi toată discuția)