avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Activitate Andreeagz14

Activitate Andreeagz14

Calculul indemnizatie nu este suma veniturilor nete a celor 12 luni×85%?
Venitul net din UK oscileaza de la luna la luna deoarece in unele luni am lucrat si peste program in altele am lucrat doar basic. Nu se vor lua in calcul orele lucrate suplimentar?

Cornel Vasile a scris:

Este posibil , daca veniturile din UK nu au fost identice pe toata perioada lucrata.

Si in conditiile aceste credeti ca imi va afecta cu ceva la cuantumul indemnizatiei?

Cornel Vasile a scris:

Vi se va lua in calcul : octombrie - decembrie 2021 (3 luni) , si perioada aprilie - decembrie 2020 (9 luni) .

Cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

Din 01 octombrie2021 pana in decembrie 2021 voi lucra in Romania...iar diferenta de luni mi se vor calcula din UK am lucrat din 01.03.2017 pana 31.12.2020(pana cand imi iau ei I considerare) chiar daca eu am lucrat pana in septembrie 2021. Poate sa imi afecteze la cuantum daca lunile nu sunt consecutive? Cum se face calculculul?

Cornel Vasile a scris:

Posibil sa va afecteze la cuantum ... Calculuste in functie de perioadele lucrate si luate in calcul

CCC pentru dvs are ca perioada eligibila: ianuarie 2019 - decembrie 2021 ....precizati estimat care ar fi perioada din tara.

Buna ziua,
Situatia mea este in felul urmator: locuiesc in UK de 5 ani de zile si sunt insarcinata in 4 luni cu termen in decembrie. Am hotarat ca in ultimele 2 luni sa ma angajez in Romania pentru a putea beneficia de indemnizatie crestere copil aici. Eu voi lucra in UK pana in Septembrie dar din cauza Brexitului mi s a spus ca imi vor lua in considerate doar veniturile pana in 31.12.2020. Stiu ca pentru calculculul ICC se vor lua in calcul 12 luni din ultimele 24. Intrebarea mea este va afecta in vreun fel ca nu ICC ca nu mi vor lua in calcul lunie din Ianuarie pana in Septembrie? Cum se va calcula ICC in aceasta situatie?
Buna ziua,
Locuiesc de 4 ani in UK cu contract de munca. Tocmai ce am aflat ca sunt insarcinata si am dori sa ne intoarcem acasa. As putea lua indemnizatie crestere copil cu salariile cumulate UK si Romania in conditiile in care UK a iesit din UE? Cate luni trebuie sa am lucrate in Romania sa pot beneficia de indemnizatie?