avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Situatia mea este in felul urmator: ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Situatia mea este in felul urmator: locuiesc in UK ...

Buna ziua,
Situatia mea este in felul urmator: locuiesc in UK de 5 ani de zile si sunt insarcinata in 4 luni cu termen in decembrie. Am hotarat ca in ultimele 2 luni sa ma angajez in Romania pentru a putea beneficia de indemnizatie crestere copil aici. Eu voi lucra in UK pana in Septembrie dar din cauza Brexitului mi s a spus ca imi vor lua in considerate doar veniturile pana in 31.12.2020. Stiu ca pentru calculculul ICC se vor lua in calcul 12 luni din ultimele 24. Intrebarea mea este va afecta in vreun fel ca nu ICC ca nu mi vor lua in calcul lunie din Ianuarie pana in Septembrie? Cum se va calcula ICC in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:08, 5 Iulie 2021
Posibil sa va afecteze la cuantum ... Calculuste in functie de perioadele lucrate si luate in calcul

CCC pentru dvs are ca perioada eligibila: ianuarie 2019 - decembrie 2021 ....precizati estimat care ar fi perioada din tara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Din 01 octombrie2021 pana in decembrie 2021 voi lucra in Romania...iar diferenta de luni mi se vor calcula din UK am lucrat din 01.03.2017 pana 31.12.2020(pana cand imi iau ei I considerare) chiar daca eu am lucrat pana in septembrie 2021. Poate sa imi afecteze la cuantum daca lunile nu sunt consecutive? Cum se face calculculul?

Cornel Vasile a scris:

Posibil sa va afecteze la cuantum ... Calculuste in functie de perioadele lucrate si luate in calcul

CCC pentru dvs are ca perioada eligibila: ianuarie 2019 - decembrie 2021 ....precizati estimat care ar fi perioada din tara.

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2021
Andreeagz14, utilizator
Vi se va lua in calcul : octombrie - decembrie 2021 (3 luni) , si perioada aprilie - decembrie 2020 (9 luni) .

Cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.
Si in conditiile aceste credeti ca imi va afecta cu ceva la cuantumul indemnizatiei?

Cornel Vasile a scris:

Vi se va lua in calcul : octombrie - decembrie 2021 (3 luni) , si perioada aprilie - decembrie 2020 (9 luni) .

Cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

Este posibil , daca veniturile din UK nu au fost identice pe toata perioada lucrata.

Alte discuții în legătură

Concediul medical poate influenta modul de calcul al indemnizatiei de crestere copil? anicoleta anicoleta Buna ziua, Nu stiu daca concediul medical pate influenta modul de calcul si implicit suma cuvenita aferenta indemnizatiei de crestere copil? Lucrez la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! ma interesează cum se calculează indemnizația ... denisa.adelina96 denisa.adelina96 Bună ziua! Ma interesează cum se calculează indemnizația pentru PFA. Am născut în luna iunie , am lucrat până în luna mai , în iunie am avut concediu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . sunt angajata din oct 2022, urmand sa nasc in aprox ... Marykaaa Marykaaa Buna ziua . Sunt angajata din oct 2022, urmand sa nasc in aprox 20 oct 2023. As vrea sa intru in prenatal la 1 sept. 1. Calculul indemnizatiei de maternitate ... (vezi toată discuția)