avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Ma interesează cum se calculează ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Ma interesează cum se calculează indemnizația ...

Bună ziua! Ma interesează cum se calculează indemnizația pentru PFA. Am născut în luna iunie , am lucrat până în luna mai , în iunie am avut concediu prenatal până la naștere și după postnatal până în luna august . Activitatea PFA am suspendat-o doar în luna septembrie. În octombrie a ieșit suspendarea și am depus actele pentru indemnizație .Am primit luna aceasta decizia acasa, mi s-a părut prea puțin eu știind ca se calculează 85% din venitul net pe ultimele 12 luni antoerior nașterii copilul ,am fost să întreb cum a fost făcut calculul și mi-a explicat ca a făcut media pe 2023 după care media pe 2024 până în luna septembrie pentru ca atunci am suspendat doar activitatea și apoi a făcut media la anul 2023 și 2024 , de acolo rezultând suma indemnizație . Este corect? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 12 Decembrie 2024
Buna ziua

Conform OUG 111/2010, art 2, alineatul 2, cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

Pentru ca ati nascut in iunie, veniturile din iulie, august si septembrie nu se iau in calcul si nu se face media pe ani
Calculul indemnizatiei pentru CCC in cazul veniturilor din activitatea de PFA
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca am cim si am avut pfa, cum se calculeaza indemnizatia ... Lusia43 Lusia43 Buna ziua! Daca am CIM si am avut PFA, cum se calculeaza indemnizatia CCC? Copilul se va naste in mai. Pentru CIM imi e clar: ultimele 12 luni dinaintea ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei pentru ccc in cazul veniturilor din activitatea de pfa melania_14 melania_14 Acest post vine in ajutorul celor care au venituri din PFA si nu stiu cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil pt venituri doar din PFA. Am fost in ... (vezi toată discuția)
Ccc 2013 lenuta1989 lenuta1989 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema in ceea ce priveste CCC. As dori sa stiu exact formula de calcul pentru CCC deoarece mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)