avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Activitate Mircea262

Activitate Mircea262

Ați spus ,,de care vă folosiți'' dar eu nu mai folosesc conductele respective din 2004, când mi-am montat scurgere din pvc la nivelul podelii băii mele, separat de cea veche, din fontă. În schimb a rămas cuplată la vechea scurgere din fontă cu chiuveta de la bucătărie vecina de palier de la garsonieră, că așa a fost conceput sistemul de scurgere din construcție.
Când s-a făcut reparația s-a demonstrat că eu nu mai am treabă cu vechea scurgere din fontă iar pentru chiuveta vecinei de la garsonieră au montat o conductă din pvc.
Scurgerile din baia mea, de la cadă și chiuvetă, trec prin pardoseală la vecinul de sub mine, apoi ''lipite'' de tavanul băii lui, deci la vedere, se duc în coloana comună a wc-ului (ca să nu le vadă a montat o mască din rigips).
În opinia dumneavoastră, conductele de la scurgerile mele care sunt la vedere la el în baie a cui proprietate sunt?
A mea, a lui sau sunt părți comune?
Scurgerile din baia mea, de la cadă și chiuvetă, trec prin pardoseală la vecinul de sub mine, apoi ''lipite'' de tavanul băii lui, deci la vedere, se duc în coloana comună a wc-ului (ca să nu le vadă a montat o mască din rigips).
În opinia dumneavoastră, conductele de la scurgerile mele care sunt la vedere la el în baie a cui proprietate sunt?
A mea, a lui sau sunt părți comune?
Am găsit articolul nr.31 care prevede la alineatul 5 ''Lucrările de intervenție la elementele componente ale proprietății comune, efectuate în baza alin. (1), se execută în condiții stabilite de comun acord și consemnate printr-un acord semnat de către proprietar și asociația de proprietari.''
Alineatul 1 prevede: '' Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociației de proprietari,
proprietarul este obligat să permită accesul președintelui sau al unui membru al comitetului
executiv, administratorului și al unei persoane calificate în realizarea lucrărilor de
construcții/reparații, după caz, în proprietatea sa individuală, atunci când este necesar să se
inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate
avea acces numai din respectiva proprietate individuală. Fac excepție cazurile de urgență când
termenul pentru preaviz este de 24 de ore.''
Speța mea se încadrează în situația/situațiile prevăzute de alineatul 1?

Scuze dar am câteva întrebări:
- Plafonul balconului apartamentului este parte comună?
- La care articol din Legea nr.168/2018 faceți trimitere?
Mulțumesc!
Pentru repararea plafonului balconului și a zonei de contact dintre marginea terasei blocului și jgheabul colector al apei pluviale am nevoie de acordul Asociației, dacă financiar lucrarea este suportată de mine?