avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate Tina566_

Activitate Tina566_

Buna ziua! Sunt majora si imi doresc sa plec de acasă doar ca nu imi gasesc buletinul si certificatul (buletinul probabil să fie vina mea si sa l fi pierdut) dar certificatul este la părinții mei. Dacă refuză să mi l dea ce pot face împotriva lor? Pot merge la poliție? Si daca buletinul e tot la ei sau in caz ca e pierdut în cat timp pot face altul?
Răspuns la discuția Relație sexuală cu un minor
Multumesc

gi-jane2 a scris:

(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum și orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 și 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.

aveai intre 13 si 15 ani ?
se duc la politie degeaba

Răspuns la discuția Relație sexuală cu un minor
Am citit si nu imi dau seama, scrie ca daca nu depășim 3 ani diferență nu patim nimic dar noi avem 4

Vali valeriu a scris:

Citește Art.220 cod penal

Tina566_ a scris:

Buna! Peste o săptămână fac 18 ani si sunt cu un băiat de la 16 ani! Părinți mei au aflat acum si incearca sa ne despartă! Au zis ca se duc la poliție ca eram minora si am întreținut relații sexuale, eu aproape fac 18 iar el are 22 poate să îi facă ceva? Stiu ca de la 16 ani este decizia mea dacă vreau sau nu să întrețin relații sexuale. Dar am văzut că limita de varsta trebuie sa fie de 3 ani la noi e de 4! Ce ii se poate întâmpla?

Buna! Peste o săptămână fac 18 ani si sunt cu un băiat de la 16 ani! Părinți mei au aflat acum si incearca sa ne despartă! Au zis ca se duc la poliție ca eram minora si am întreținut relații sexuale, eu aproape fac 18 iar el are 22 poate să îi facă ceva? Stiu ca de la 16 ani este decizia mea dacă vreau sau nu să întrețin relații sexuale. Dar am văzut că limita de varsta trebuie sa fie de 3 ani la noi e de 4! Ce ii se poate întâmpla?
Răspuns la discuția Plecat de acasa la 18 ani!
Au zis ca se duc la poliție pentru relatie sexuală cu un minor nu mai să nu plec eu de acasa. Aveam 16 ani poate păți ceva?

gi-jane2 a scris:

poti pleca cand doresti, dar si daca vrei sa te intorci, parintii pot sa nu te mai primeasca.

Buna! Într o săptămână (pe 14) împlinesc 18 ani! Sunt impreuna cu un băiat si imi doresc sa ma mut la el, am zis ca voi astepta pana in ziua majoratului si chiar in aceea zi să si plec. Nu ma inteleg cu parinti mei din vina lui pentru ca nu vor sa ne accepte! Dacă nu voi rezista toata saptamana are ceva dacă plec mai devreme? Sau pot pleca chiar in ziua majoratului? Mama mea a zis ca va merge la poliție dacă plec la el si eu stiu ca nu are ce face acum indiferent daca plec mai devreme sau chiar pe 14