Am un copil minor si sunt divortata de tatal copilului de aproape 10 ani. Copilul mi-a fost incredintat exclusiv mie, iar tatal a fost obligat la o pensie alimentara (nu conteaza valoarea, foarte putin, oricum).
In toti acesti ani, el nu a platit niciodata pensia, si cand am apelat la politie pentru gasirea lui (isi schimbase domiciliul de mai multe ori), acestia m-au anuntat ca nu l-au putut gasi.
De curand, am fost instiintata de rudele lui ca a decedat.
Are dreptul copilul la o pensie de urmas sau ceva similar din partea statului? Si daca da, ce acte am nevoie si unde ma pot adresa?
Mentionez ca nu stiu daca si cat timp a lucrat in ultimii ani. Nici rudele lui stiu prea multe amanunte, nu prea tinea legatura cu nimeni.
Am mai scotocit putin netul si am vazut la cei de la KLM un soi de serviciu de insotire copii pentru cei care sunt trimisi singuri cu avionul... pentru copii de la 5 ani in sus. Contra cost, evident, dar sa zicem ca nu e asta problema. O sa dau o fuga pe la ei sa vedem cum suna exact si o sa las si o vorba aici, daca se concretizeaza.
Probabil ca au ei o persoana abilitata, cu cazier cu tot ce trebuie, ca sa o treci si la dus si la intors ca insotitor...
Sunt divortata si am un copil minor de aproape 15 ani ce mi-a fost incredintat in exclusivitate prin hotararea de divort. As vrea sa il trimit pentru cateva zile la sora mea in Olanda, insa din ce am citit pe site-ul politiei de frontiera, minorii nu pot iesi neinsotiti din tara.
M-ar interesa sa imi spuneti daca exista vreo varianta in care, cu bilet de avion dus-intors, sau altceva, il pot trimite singur pana acolo. Ma gandesc ca este destul de mare ca sa il sui eu aici in avion si acolo sa fie asteptat de sora mea. Am inteles ca la intoarcerea in tara nu sunt probleme, am prietene ai caror copii minori s-au intors singuri de la rudele din strainatate.
Precizez ca restul actelor (copie legalizata dupa hotararea de divort, acceptul meu, etc) se rezolva fara probleme, m-am interesat.
Deasemenea, pentru orice procuri sau acte suplimentare, sora mea imi poate trimite toate cele necesare.