avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatorie minor neinsotit cu avionul in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatorie minor neinsotit cu avionul in strainatate

Buna ziua tuturor.

Sunt divortata si am un copil minor de aproape 15 ani ce mi-a fost incredintat in exclusivitate prin hotararea de divort. As vrea sa il trimit pentru cateva zile la sora mea in Olanda, insa din ce am citit pe site-ul politiei de frontiera, minorii nu pot iesi neinsotiti din tara.

M-ar interesa sa imi spuneti daca exista vreo varianta in care, cu bilet de avion dus-intors, sau altceva, il pot trimite singur pana acolo. Ma gandesc ca este destul de mare ca sa il sui eu aici in avion si acolo sa fie asteptat de sora mea. Am inteles ca la intoarcerea in tara nu sunt probleme, am prietene ai caror copii minori s-au intors singuri de la rudele din strainatate.

Precizez ca restul actelor (copie legalizata dupa hotararea de divort, acceptul meu, etc) se rezolva fara probleme, m-am interesat.
Deasemenea, pentru orice procuri sau acte suplimentare, sora mea imi poate trimite toate cele necesare.

Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: giad , utilizator 12:49, 21 Martie 2011
Potrivit dispoz. art.2 (2) din Lg.248/2005, cetatenii romani minori pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali, in conditiile prezentei legi. In sensul prezentei legi, prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor.

Art 30 din aceeasi lege.

(5) Poate avea calitatea de însoţitor şi o persoană anume desemnată din cadrul unei societăţi comerciale autorizate, în condiţiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane.

adica...insotiti de insotitorul de zbor... ceva de genul, pricep eu.
EU PERSONAL AM INSOTIT 2 MINORE PESTE GRANITA.Sunt bunica uneia din ele iar cealaltaera prietena ei care adorit sa vada Italia si sa stea cu ea in vacanta ,acolo la parintii nepoatei mele Am putiut sa o scot avand procura notariala din partea ambilor parinti specificand ca o duc si se intoarce cu mine inapoi Deasemeni ,EU,am avut CAZIER LUAT DELA POLITIA JUDETEANA
Iar copilul Card de sanatate LUAT dela Casa de asigurari de sanatate judeteana
Asa am dus-o si s-a intors cu mine in tara
ALTA CALE NU ESTE SI E CEVA TIMP DE SCOS ACESTE DOCUMENTE
Multumesc tuturor pentru raspunsuri

Am mai scotocit putin netul si am vazut la cei de la KLM un soi de serviciu de insotire copii pentru cei care sunt trimisi singuri cu avionul... pentru copii de la 5 ani in sus. Contra cost, evident, dar sa zicem ca nu e asta problema. O sa dau o fuga pe la ei sa vedem cum suna exact si o sa las si o vorba aici, daca se concretizeaza.

Probabil ca au ei o persoana abilitata, cu cazier cu tot ce trebuie, ca sa o treci si la dus si la intors ca insotitor...

Ar fi foarte frumos sa se poata:D
Buna ziua!sunt romanca si locuiesc in Spania.Fetita mea (3ani) are pasaport romanesc.Pot sa calatoresc cu ea in Franta sau am nevoie de acordul tatalui?De la consulat mi_au spus ca am nevoie de acordul lui doar pt iesirea sau intrarea in Ro,in Europa nu am nevoie.Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie copil minor din strainatate inspre romania danaiancu danaiancu Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de ce documente am nevoie in urmatoarea situatie: Noi locuim in Italia, unde s-a nascut si fetita noastra, in varsta de ... (vezi toată discuția)
Minor 17 ani calatorie cu avionul cjcrcsmn cjcrcsmn Buna Ziua. Am si eu o intrebare. Sora mea are 17 ani si vrea sa vina sa ma viziteze ini Anglia. As vrea sa ii cumpar bilete la Ryanair pentru avion. Pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Scoatere minor din tara danylukristy danylukristy Ce acte sunt necesare pentru a scoate un minor din tara?Precizez ca minorul va iesi cu alta persoana decat parintii.Stiu ca trebuie imputernicire de la ... (vezi toată discuția)