avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor 17 ani calatorie cu avionul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor 17 ani calatorie cu avionul

Buna Ziua. Am si eu o intrebare. Sora mea are 17 ani si vrea sa vina sa ma viziteze ini Anglia. As vrea sa ii cumpar bilete la Ryanair pentru avion. Pe site-ul celor de la Ryanair scrie ca persoanele peste 16 ani pot calatorii singure cu avionul. Intrebarea mea este daca parintii mei (care sunt in tara) pot face o procura prin care sora mea sa poata sa paraseasca tara neinsotita tinand cont de faptul ca, compania aeriana accepta acest lucru. Sper sa primesc un raspuns cat mai rapid pentru ca vreau sa procur biletele zilele astea. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:15, 21 Iunie 2014
Organele politiei de frontiera permit iesirea din Romania a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane.
[ link extern ]
Daca societatea nu ofera servicii de insotire, sora nu poate pleca neinsotita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea romaniei de catre un minor neinsotit ally_badboy ally_badboy buna, as vrea sa stiu ce acte sunt nencesare pentru a putea un copil de 16 ani parasi romania neinsotit. Suntem stabiliti in Italia iar in luna noiembrie ... (vezi toată discuția)
Minor roman fara declaratie din italia in anglia Emiliaaa Emiliaaa Buna seara. Am 17 ani si traiesc in Italia. Ma intrebam daca pentru a calatorii din Italia spre Anglia este nevoie de declaratia parintilor (fiind cetatean ... (vezi toată discuția)
Calatorie spre romania minor neinsotit giuliaester15 giuliaester15 Buna, Am si eu o intrebare. Sora mea are 16 ani si momentan se afla in Anglia. Daca vrea sa calatoreasca in Romania este necesar sa fie insotita de un ... (vezi toată discuția)