avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate IndigoVibe

Activitate IndigoVibe

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Cel mai probabil, se întocmește un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea,prevazut de art. 327 cod penal, dacă se fac cercetări, in baza sesizării politiei de catre paznic.
2. Dacă în fața organului, nu prezentați certificatul fals, nu cred ca se întâmplă nimic, in aceasta situație ar fi fost aiurea.
3. Cel mai bine este sa nu faceți o astfel de faptă, chiar dacă pentru mulți este tentant.

Fapta este săvârșită, chiar dacă ulterior se demonstrează ceea ce spuneți dvs, în speță.
Întocmai, si avocatul meu este de aceeași părere cu mine , referitor la ce am spus.
Aveți dreptate si în ceea ce spuneți vis avis de plangerea împotriva soluției(în vederea corectării soluției , ma gandesc), însă nu vad sa afecteze in vreun fel chiar și așa...
Mulțumesc!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

V-am raspuns initial, altceva nu va pot spune raportat la informatiile furnizate de dvs. Mergeti la un avocat sa studieze actele si asa o sa primiti un raspuns pertinent.

În conformitate cu ceea ce prevede legea, in conținutul ordonanței de clasare, se cere menționarea incadrarilor juridice, însă precum v-am scris mai sus, nu pare altceva decât o omisiune, având în vedere ce v-am detaliat mai sus.
Am venit cu precizări, însă dvs nu ați răspuns...
Precizez ca nu sunt subiect procesual principal și in dispozitia data de catre procuror, repet, admite referatul cu propunerea de clasare, ceea ce, logica imi spune ca, validează/aproba, propunerea integral, nefiind alte mențiuni precum disjungerea sau altceva, ambele infracțiuni făcând obiectul aceluiași dosar.

Nu este eroare, trebuia sa se pronunte, atacati solutia.
Acum vad ca ati revenit cu precizari. Sa inteleg ca o persoana are zile ingrijiri medicale prin CML si alta nu? sau care este situatia de fapt.

Ma gândesc ca este vorba de aceeași infracțiune, find art.193 alin 2 și cumva înglobează si art 193 alin 1, tocmai aici ma gândeam ca ar fi fost eroarea, prin omisiune, consemnând doar pe cea în forma agravantă, in dispoziție.
Dacă filtrăm bine aceste aspecte, din toată discuția de mai sus, nu reiese ca este tot dosarul clasat ?

Acum vad ca ati revenit cu precizari. Sa inteleg ca o persoana are zile ingrijiri medicale prin CML si alta nu? sau care este situatia de fapt.

Partea vătămată 1 are 4- 5 zile de îngrijiri medicale , iar partea vatamata doi nu are.
În ordonanță se dispune clasarea doar la art.193 alin 2.
Ce părere aveți?

O persoana nu are ingrijri medicale și tocmai în respectivul caz nu s-a pronunțat iar la cealaltă cu ingrijiri a fost dispusa clasarea și ambele părți au cheltuieli judiciare.

Cu toate acestea, nu există un punct 2, in ordonanta, referitor la vreo altă mențiune precum disjungere sau alte aspecte....
Considerați ca poate sa fie vorba și de o eroare materială, prin omisiune ?
Repet, admite, referatul organului de cercetare, prin ordonanță, fiind vorba de 2 infractiuni de lovire cu doua parti vătămate.
Clasează art 193. Alin 2 dar nu apare cel cu art. 193 alin.1 și apare încă un text în continuare care, care nu face parte din cauza.
Practic referatul cu propunerea este admis, ca fiind temeinic si legal, or, în situația în care nu exista alte mențiuni ce părere aveți?

Mulțumesc!

Trebuia sa se pronunte pentru toate infractiunile sesizate.

Bună ziua, stimați profesioniști în drept!
Întrebarea mea este urmatoarea:
În urma unor plangeri prealabile, care ulterior au dost retrase, s-a întocmit un referat cu propunerea de clasare, in urma căruia s-a dispus prin ordonanță, clasarea de catre PT, nu de către PJ.(probabil a fost preluat în conformitate cu art. 325 NCPP)
În conținutul ordonanței este specificat faptul ca referatul cu propunerea de clasare, este temeinic si legal și se dispune clasarea, menționând infracțiunile, dar una singura nu a fost menționată, regăsindu-se doar în referatul cu propunerea de clasare.
Se mai observa și niște fragmente dintr-un alt articol, probabil luat dintr-o alta ordonanță.
Este posibil sa fie eroare materială, având în vedere ca în cuprinsul ordonanței este specificat faptul ca referatul cu propunerea este temeinic si legal ?
Ați mai întâlnit astfel de situații?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
As mai adăuga o întrebare în speță detaliată mai jos:

Cand se dispune clasarea, se aproba integral referatul cu propunerea de clasare sau în caz contrar se fac mențiuni specifice, având în vedere ca parchetul a menționat ca lucrarea din dosar si propunerea de clasare este temeinica si legala ?

IndigoVibe a scris:

Update
Referitor la discuția anterioară:
Mi-a comunicat una din părți, comunicarea ce reprezenta ordonanța de clasare,dispusă și referatul cu propunerea de clasare întocmit de către organele de cercetare penală, cât și sumele ce trebuie achitate de către persoanele vătămate în vederea închiderii dosarului.
În referatul cu propunerea de clasare sunt menționate toate faptele dar în ordonanța de clasare lipsește o fapta față de una din părțile vătămate.
Ambele părți vătămate, au de achitat cheltuieli judiciare (o suma mica).
Se mai menționează ca referatul cu propunerea organelor de cercetare este legal și temeinic.

De ce dosarul a fost preluat și clasat de catre P.T.?
Mulțumesc anticipat!

Update
Referitor la discuția anterioară:
Mi-a comunicat una din părți, comunicarea ce reprezenta ordonanța de clasare,dispusă și referatul cu propunerea de clasare întocmit de către organele de cercetare penală, cât și sumele ce trebuie achitate de către persoanele vătămate în vederea închiderii dosarului.
În referatul cu propunerea de clasare sunt menționate toate faptele dar în ordonanța de clasare lipsește o fapta față de una din părțile vătămate.
Ambele părți vătămate, au de achitat cheltuieli judiciare (o suma mica).
Se mai menționează ca referatul cu propunerea organelor de cercetare este legal și temeinic.

De ce dosarul a fost preluat și clasat de catre P.T.?
Mulțumesc anticipat!