Buna ziua/seara! Va prezint urmatoarea speta: Daca prin prezentarea unui certificat fals de vaccinare intr-un mall, paznicului, ca ulterior unui organ sa ii aduc la cunostinta ca nu am certificat, acesta imi va intocmi dosar penal? Daca da, se poate intenta pentru a se anula dosarul conform legii 554/2004 art. 9 al.1 "Persoana vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim prin ordonanţe sau dispoziţii din ordonanţe introduce acţiune la instanţa de contencios administrativ, însoţită de excepţia de neconstituţionalitate." ?(temeiul legal pentru care politistul intocmeste dosarul fiind la nivel de hotarare de guvern si nu de lege).
IndigoVibe
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Cel mai probabil, se întocmește un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea,prevazut de art. 327 cod penal, dacă se fac cercetări, in baza sesizării politiei de catre paznic.
2. Dacă în fața organului, nu prezentați certificatul fals, nu cred ca se întâmplă nimic, in aceasta situație ar fi fost aiurea.
3. Cel mai bine este sa nu faceți o astfel de faptă, chiar dacă pentru mulți este tentant.
Fapta este săvârșită, chiar dacă ulterior se demonstrează ceea ce spuneți dvs, în speță.
Refuz
victor11
Imi puteti spune cum poate fi calificat refuzul unui functionar public de a elibera un document.
S-a facut solicitare scrisa in acest sens, ulterior s-a ... (vezi toată discuția)