Buna ziua.
Am inceput sa facem demersurile pentru realizarea cadastrului pentru casa parintilor mei. Tata meu (decedat anul acesta) a construit casa impreuna cu mama. Eu sunt singurul copil. Ca urmare, mama si cu mine suntem mostenitorii acestui imobil, pentru care dorim sa facem cadastrul.
Pentru obtinererea certificatului de edificare (etapa din procesul de realizare a cadastrului), Dupa multe luni de zile in care ne-au solicitat diverse acte si am fost tergiversati, Primaria locala solicita acum sa depunem si Certificatul de Mostenitor.
Doresc sa intreb daca este justificata aceasta solicitare. Nu am gasit informatii nicaieri ca este un act necesar pentru obtinerea certificatului de edificare, chiar si in cazul in care imobilul este mostenit in urma unei succesiuni. Multumesc.
Buna ziua. Avem un proces pe un teren in litigiu pentru care s-a desemnat de catre instanta, un expert pentru realizarea expertizei tehnicei judiciare asupra terenului.
Dna. expert estimeaza ca abia peste un an se poate ocupa de expertiza noastra si inteleg ca si colegii dansei (2-3 persoane active) sunt aglomerati cu foarte multe lucrari.
Am solicitat instantei sa ne ajute cu numirea unui alt expert doar daca acesta ar putea realiza mai repede expertiza tehnica. Pot sa mai fac ceva sa urgentez lucrarea?
Multumesc.
Iulia