Buna ziua.
Am inceput sa facem demersurile pentru realizarea cadastrului pentru casa parintilor mei. Tata meu (decedat anul acesta) a construit casa impreuna cu mama. Eu sunt singurul copil. Ca urmare, mama si cu mine suntem mostenitorii acestui imobil, pentru care dorim sa facem cadastrul.
Pentru obtinererea certificatului de edificare (etapa din procesul de realizare a cadastrului), Dupa multe luni de zile in care ne-au solicitat diverse acte si am fost tergiversati, Primaria locala solicita acum sa depunem si Certificatul de Mostenitor.
Doresc sa intreb daca este justificata aceasta solicitare. Nu am gasit informatii nicaieri ca este un act necesar pentru obtinerea certificatului de edificare, chiar si in cazul in care imobilul este mostenit in urma unei succesiuni. Multumesc.
Atat timp cat bunul ce face obiectul cadastrarii a fost edificat de catre tatal dumneavoastra (decedat la acest moment), este justificata solicitarea de a inregistra alaturi de celelalte documente si certificatul de mostenitor intrucat doar dupa dezbaterea succesiunii dupa defunct se pot stabili drepturile asupra mostenirii (imobilul in discutie facand parte din masa succesorala) documentul fiind necesar pentru a face dovada dreptului asupra acelui bun.